Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Elmadağ: Korsan servise binmek de suç


ANKARA (A.A) - Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, korsan taşımacılığının önüne geçmek geçmek için denetimlerini sürdürüyor.
     Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ile Trafik Denetim Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, sabah saatlerinde Dikmen Caddesi üzerinde uygulama yaptı. Denetimde taşıma belgesi olmadığı halde yolcu taşıyan 7 araca ceza kesildi.
     Denetimlerin korsan taşımacılığın önlenmesine yönelik olduğunu belirten Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağ, Kamyon gibi araçlarda 15 kişi taşıyabiliyor. Arkadaşlarımı taşıyorum diye bu işin ticareti yapılıyor. Ya da başka kurumlara ait araçlarla yolcu taşıyabiliyor. Bu tür araçları parka alıyoruz. Bunlara cezai yaptırım uyguluyoruz. Araç sahibi ve şoföre bin 950 lira, içerisindeki her bir yolcuya da 216 lira ceza yazıyoruz. Korsan servise binmek de suç. Araçlar da 60 gün parka çekiliyor. Durumun tekrarlanması durumunda bu cezalar artıyor dedi.
     Elmadağ, fabrika ve kurumların da personel taşımacılığı yapabilmesi için Büyükşehir Belediyesinden taşıma belgesi alması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Durmuş Koçak
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER