Ankara Valisi Yüksel:

Ankara Valisi Yüksel: -"Köy ve köylüye yönelmiş hizmetlerimizi Ankarada giderek etkinleştireceğiz ve medeni ihtiyaçları mahalline mutlaka götüreceğiz"


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, köy ve köylüye yönelmiş hizmetlerini giderek etkinleştireceklerini ve medeni ihtiyaçları mahalline mutlaka götüreceklerini bildirdi.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 Yılı Ankara İli KÖYDES Programı İl Tahsisat Komisyonu toplantısı Vali Yükselin başkanlığında İl Özel İdaresinde yapıldı.
     Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, köy kalkınmasının uygarlığın nimetlerinin köylere götürülmesi hedefini içerdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bize düşen görev köylerimize medeni hizmetleri, uygarlık nimetlerini götürmektir. Bu anlamda, köy ve köylüye yönelmiş hizmetlerimizi Ankarada giderek etkinleştireceğiz ve medeni ihtiyaçları mahalline mutlaka götüreceğiz. Köy ve köylünün daha rahat yaşamasını sağlamaya yönelik atılmış adımlarımızı daha da sıklaştırmaya mecbur olduğumuzun idraki içindeyiz. Ankarada köyü ve köylüyü yerinde zenginleştirmek için köylünün başta toprakla olan münasebetlerinden yaşam kalitesini iyileştirmeye kadar olan medeni ihtiyaçlarını günün şartlarına uygun olarak yeniden değerlendirerek model üretimi köylünün ayağına götürmeliyiz."
     Vali Yüksel, kaymakamlara hitaben yaptığı konuşmada ise ilçeler ve bağlı köylerde planlanan projelere başlamadan önce mahallinde ön inceleme yapılmasını ve vatandaşlarla muhakkak fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini kaydetti.
     Açıklamada, 2013 Yılı Ankara KÖYDES Programı İl Tahsisat Komisyonu Toplantısının, İl Özel İdaresi teknik birimlerinin hazırladığı sunumun izlenmesi ve KÖYDES-2013 kararlarının kabulü ve programa bağlanmasıyla tamamlandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Özcan Yıldırım
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Valisi Yüksel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER