ANKESOB Başkanı Yiğiner:

ANKESOB Başkanı Yiğiner: -Bankalardan kuyumcu, sarraf olmaz


ANKARA (A.A) - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaların altın alım satımını yapmasına imkan veren yönetmelik değişikliğini doğru bulmadıklarını belirterek, BDDKnın yaptığı bu düzenlemeyi doğru bulmuyoruz, bankalardan kuyumcu, sarraf olmaz dedi.
     Yiğiner, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde 40 binin üzerinde kuyumculuk yapan esnafın olduğuna dikkati çekerek, yapılan yönetmelik değişikliğinin kuyumculuk sektörüne büyük zarar vereceğini kaydetti.
     Kuyumculuğun altın alınıp satılan basit bir ticari faaliyet olmadığını ifade eden Yiğiner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Başta altın ürünleri olmak üzere her türlü takı insanımız için çok önemli unsur olmasının yanı sıra herkes için yatırım açısından da çok önemli bir ekonomik değerdir. Geçmişi uzun yıllara dayanan bu ekonomik ve sosyal değer kuyumcularımızla bu günlere kadar gelmiştir. Kuyumcu esnafımız ve insanlarımız arasında da güven ve samimiyete dayalı bugünkü yapı oluşmuştur. Hatta bu samimi yapı bugün uluslararası ölçekte iş yapan, dünya ile rekabet eden ve dünya altın piyasasını yönlendiren büyük firmaların doğmasını sağlamıştır. Yapılan bu düzenleme sürekli büyüyen ve gelişen kuyumculuk sektörüne hem de önemli ivme kazandığı bu dönemde büyük darbe vuracaktır. BDDKnın yaptığı bu düzenlemeyi doğru bulmuyoruz, bankalardan kuyumcu, sarraf olmaz.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber ANKESOB Başkanı Yiğiner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER