ANKESOB Başkanı Yiğiner:

ANKESOB Başkanı Yiğiner: -Ahilik, büyük bir toplumun sosyal yapısını bir kilim gibi ilmek ilmek dokumuştur


ANKARA (A.A) - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, ahiliğin sadece üretim, satış, müşteri ilişkileri gibi ekonomik kuralları düzenlemekle kalmadığını belirterek, Ahilik, büyük bir toplumun sosyal yapısını bir kilim gibi ilmek ilmek dokumuştur dedi.
     Yiğiner, 17-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 25. Ahilik Haftası Kutlamaları dolayısıyla yayımladığı mesajında, kutlamaların ahilik kültür ve felsefesinin tanıtılması ve genç kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Kutlama etkinlikleri süresince huzurevleri ve yetiştirme yurtlarını da ziyaret edeceklerini kaydeden Yiğiner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Anadolu, bin yılı geçen Türk-İslam yurdu olma sürecinde Mevlanalar, Hacı Bektaşlar, Yunus Emreler gibi nice değerler yetiştirdi. Herbiri birer hazine değerinde olan ve sadece bugünümüze değil geleceğimize de ışık tutan bu değerlerimizden birisi de Ahi Evran Veli Hazretleridir.
     Ahi Evran Veli, 13. yüzyılda Anadoluda yaşayan esnaf ve sanatkarın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden geliştiren, çalışma yaşamını düzenleyen ve bugün bile dünyada bir eşi bulunmayan sadece ekonomik değil aynı zamanda da sosyal yapı kurmuştur. Kısaca Ahilik olarak adlandırılan bu yapı, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin, birlik ve beraberliğin sistemleştirildiği, yazılı kurallarla günümüze kadar gelen sosyo-ekonomik bir düzendir. Ahilik, büyük bir toplumun sosyal yapısını bir kilim gibi ilmek ilmek dokumuştur.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber ANKESOB Başkanı Yiğiner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER