ANKESOB Başkanı Yiğiner:

ANKESOB Başkanı Yiğiner: -Esnaf ve sanatkarımızın eşi ile işi arasında bırakılmasını doğru bulmuyoruz


ANKARA (A.A) - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, 1 Temmuzda yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanununun, kefil olunması durumunda eş onayını da mecbur bırakan 584. maddesinin büyük bir mağduriyet ve problem yaşattığını belirterek, Esnaf ve sanatkarımızın eşi ile işi arasında bırakılmasını doğru bulmuyoruz dedi.
     Yiğiner, yaptığı yazılı açıklamada, şu an yaşanan en önemli sorunlardan birisinin çekilen krediye kefil olacaklardan eş rızasının aranması olduğunu kaydederek, Eş rızasının, krediyi çekenlerde aranmazken kefillerden isteniyor olması, kredinin iptal edilmesi, sürecin uzaması gibi problemler çıkarıyor ifadelerini kullandı.
     Bu uygulama sebebiyle iptal edilen çok sayıda kredi talebinin olduğunu ifade eden Yiğiner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Herkes ticaret yapıyor ve kimi zaman nakit paraya ihtiyaç duyuluyor. Bu uygulama sebebi ile esnaf ve sanatkarımızın eşi ile işi arasında bırakılmasını, aile saadetinin bozulmasını doğru bulmuyoruz. Bu noktada da gerekli girişimlerde bulunduk. Yasal düzenlemenin Ekim ayında açılacak Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) acilen gündeme almasını ve gerekli değişikliğin yapılmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber ANKESOB Başkanı Yiğiner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER