Anneler Günü

Anneler Günü -Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Mustafa Kemal Atatürkün annesi Zübeyde Hanımın Karşıyakadaki anıt mezarını ziyaret etti


İZMİR (A.A) - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbuldan gelen kadınlar ve İzmirlilerle Mustafa Kemal Atatürkün annesi Zübeyde Hanımın Karşıyakadaki anıt mezarını ziyaret etti.
     Anneler günü dolayısıyla Zübeyde Hanımın Karşıyakadaki anıt mezarında bir araya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşını okudu.
     Sarıgül yaptığı konuşmada, Zübeyde Hanıma bu cennet topraklar üzerinde yaşamayı sağlayan Atatürkü yetiştirdiği için ne kadar dua etseler az olduğunu ifade etti.
     Vefasız olan toplumların ayakta kalma şansının az olduğunu kaydeden Sarıgül, "Dünyada 50 İslam ülkesi varsa, 50 İslam ülkesi içinde inançlara saygılı laikliği savunuyorsak, Cumhuriyetle ve demokrasiyle yönetiliyorsak bunu Zübeyde Anamızın evladı Mustafa Kemal Atatürke borçluyuz" dedi.
     Sarıgül, Mustafa Kemal Atatürk Türkiyesinde "öteki" kavramının bulunmadığını belirterek, "Hep berabere olacağız. Muharrem ayı da bizim ramazan ayı da bizim" diye konuştu.
     Ziyarette Zübeyde Hanım için dua edildi. Dua ettiren kişinin Fatiha Suresini okurken şaşırdığı görüldü.
    
     -"Umarım bu süreç olumlu sonuçlanır"-
    
     Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, çözüm süreciyle ilgili şunları kaydetti:
     "Barışı her zaman savunuyoruz. Barış son derece önemlidir, umarım bu süreç barışla çok olumlu bir şekilde sonuçlanır. Benim her zaman söylediğim bir olay vardır, o da şudur; Güneydoğuya ve dünyanın her noktasına inşallah ve inşallah savaş uçakları değil de turist uçakları gitmeli. Türkiyenin ve dünyanın her noktasında silahlar gitmeli ve barış gelmeli."
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER