Anneler Günü

Anneler Günü -AK Parti İl Teşkilatından Engelli annelerine yemek


DÜZCE (A.A) - AK Parti İl Teşkilatı yarın kutlanacak olan Anneler Günü münasebetiyle engelli çocukların anneleriyle biraraya geldi.
     Engelli çocukların annelerinin her birinin yılın annesi olmayı hak ettiğini dile getiren Kaşıkoğlu, Annelik başlı başına bir değer. Herkes anne olamaz, ama bizi dünyaya getiren kişi , yani elmanın diğer yarısı annelerimizdir, bizim her şeyimizde yanımızda olan bizi bakıp büyüten kişiler annelerimizdir, onlara minnettarlığımız sonsuzdur dedi.
     Toplumsal yaşamda yer almanın her insanın en temel hakkı olduğunu söyleyen AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Gönül Asuk ise Bu ülkenin her vatandaşı imkanlar ve fırsatlar önünde eşittir. Her bir vatandaş bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimse insani vakıflardan, doğuştan gelen, doğuştan sahip olduğu vasıflardan ötürü ayrımcılığa tabi tutulamaz diye konuştu.
     Son nefeslerine kadar her türlü sorumluluğu üstlenen, iyi ve kötü günlerde yanımızda olan, çocuklarını canından bir parça olarak gören annelerin hakkının asla ödenemeyeceğini ifade eden Tanıtım ve Medya Başkanı Mine Met, şunları söyledi:
     Anneler sadece evlatlarını doğurmakla kalmazlar, aynı zamanda bir toplumu doğururlar, bir toplumu inşa ederler. Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir. Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Herkesi bu anneler gününün farklı olması için tüm anneleri sevindirmesi için elini, bedenini, yüreğini ortaya koymaya çağırıyorum.
    
     -Anneler Günü-
    
     Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram 12 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
     Anneleri, sevginin, fedakarlığın, hoşgörünün sembolü olarak nitelendiren Bayram, Dünyanın en özel insanları Anneler her türlü sevginin üstündedir dedi.
     Anneler günü evrensel bir gündür. Dünyadaki tüm insanlar bu gün de annelerini sevgi ve saygı ile anmaktadırlar diyen Bayram, yayımladığı mesajında şunlara yer verdi:
     Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde de kutlanmaya başladı. Ülkemizde de 1955 yılından bu yana kutlanıyor. Her yıl çocukları için büyük fedakarlıklara katlanan annelerden biri yılın annesi seçilir.
     Sevginin, fedakarlığın, sıcaklığın ve sonsuz hoşgörünün sembolü olan anneler, bu özel günde çocuklarının kendilerini hatırlamasını bekliyor. Her ne kadar annelerimize bir tek günü değil, tüm günleri adasak da Anneler Günü, onlara verdiğimiz değeri göstermek için iyi bir fırsat. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Annelerimizin ellerinden öperim.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER