Anneler Günü

Anneler Günü -Kayseride şehit anneleri, Kartal Şehitliğinde oğullarının mezarını ziyaret ederek, Kuran-ı Kerim okudu -Şehit annesi Esma Sönmez: -"Onlar bize gelmesi gerekirken, biz onlara geliyoruz. Kanın durmasını en ço


KAYSERİ (A.A) - Kayseride şehit anneleri, Kartal Şehitliğindeki oğullarının mezarı başında dua okudu.
     Anneler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi tarafından Kartal Şehitliğinde anma programı düzenlendi.
     Dernek Başkanı Ali Yavuz, programa katılan annelerin tek tek ellerini öpüp, gül verdi. Şehit anneleri, çocuklarının mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyup, dua ederek ağladı.
     Ali Yavuz, Hatayın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     "Milletimizin huzurunu bozmak, bizlerin huzur içinde yaşamasını engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Vahşice vatandaşlarımız katledildi. Bu patlama sonucu ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Dik durup, provokasyonlara gelmeden Türk milletine yakışır şekilde tepkimizi göstermemiz lazım. Şehit aileleri olarak bu tür olaylar sonrasında acılarımız tazeleniyor ama dua etmekten başka elimizden gelen bir şey yok. Bu olayların bir an önce çözülmesini bekliyoruz."
    
     -"Ben onu toprağa değil, yüreğime gömdüm"-
    
     2010da Tuncelinin Nazmiye ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğitin annesi Nazmiye Koçyiğit, oğlunun şehit olmadan önce her anneler gününde aradığını belirterek, "Artık telefonum çaldığında Kemal arıyor yazmıyor. Her zaman arardı, artık telefonum çalmıyor. Ben onu toprağa değil, yüreğime gömdüm" diye konuştu.
     1996da Hakkarinin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Hacı Sait Sönmezin annesi Esma Sönmez de "Her yıl olduğu gibi bu anneler gününü de evlatsız geçiriyoruz. Onlar bize gelmesi gerekirken, biz onlara geliyoruz. Kanın durmasını en çok şehit anneleri olarak biz istiyoruz. Hiçbir anne ağlamasın" dedi.
     2010da şehit olan Jandarma Başçavuş Duran Bayramın annesi Kudret Bayram da "Bunlar burada yatarken bizim anneler günümüz mü var ki-" diyerek duygularını dile getirdi.
     Öte yandan İl Jandarma Komutanlığında görevli bir grup subay da Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevini ziyaret ederek yaşlılara karanfil verdi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER