Annesine böbreğini veremedi ama başkalarına umut

Annesine böbreğini veremedi ama başkalarına umut oldu -Konyada geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen gencin böbrekleri, karaciğeri ve korneası organ bekleyen hastalara nakledilecek -Hayatını kaybeden gencin, böbrek y


KONYA (A.A) - Konyada geçirdiği trafik kazası sonrası organları bağışlanan gencin, iki yıl önce diyalize giren annesine böbreğini vermek istediği ancak doku uyumu olmadığı için naklin gerçekleşmediği öğrenildi. Gencin sosyal paylaşım sitesinde en son Al ömrümü, koy ömrünün üstüne şarkısını paylaşması dikkati çekti.
     Aksaray-Adana karayolunda bir hafta önce geçirdiği trafik kazası sonrası Konya Medicana Hastanesine kaldırılan Mehmet Çetintaşın (28) beyin ölümü gerçekleşti.
     Hastane yetkililerinin telefonda görüştüğü, gencin kronik böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren annesi Aysel Çevik (60), oğlunun organlarının bağışlanmasına karar verdi.
     Hastanede gerçekleştirilen operasyonla Çetintaşın böbrekleri, karaciğeri ve korneası alındı. Çetintaşın böbrekleri ve karaciğeri Antalyada, korneası ise Konyada organ bekleyen hastalara nakledilecek.
     Geçen yıl gerçekleştirdiği 222 karaciğer nakli ile dünyada en fazla karaciğer nakli gerçekleştiren ikinci kişi olan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, gazetecilere, Malatyadan özel ambulans uçakla Konyaya geldiğini söyledi.
    
     -Al ömrümü, koy ömrünün üstüne-
    
     Ailenin özveri ile organ bağışı kararı aldığını belirten Yılmaz, Aslında karaciğer, Malatyadaki küçük bir kız çocuğuna nakledilecekti. Karaciğeri ikiye bölüp, küçük parçayı çocuğa büyük parçayı da yetişkin hastaya nakledecektik. Ancak karaciğerin durumundan dolayı bunu gerçekleştiremedik diye konuştu.
     Konya Numune Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Melih Azap, organları bağışlanan gencin bir çok hastaya umut olduğunu söyledi.
     Sona eren bir hayat sonrası bir çok hastanın can bulacağını ifade eden Azap, gencin diyaliz hastası olan annesinin de nakil konusunda çok sıkıntı yaşadığını ve bu konuda yaşanan sıkıntıyı çok iyi bildiğini kaydetti.
     Hayatını kaybeden Mehmet Çetintaşın, annesine böbreğini vermek istediği ancak doku uyumu olmadığı için naklin gerçekleşmediği öğrenildi.
     Gencin sosyal paylaşım sitesinde kazadan bir hafta önce Al ömrümü, koy ömrünün üstüne şarkısını paylaşması dikkati çekti.
     Gencin cenazesinin Mersinde toprağa verileceği belirtildi.
     Aksarayın Hamidiye Mahallesinde bir hafta önce otomobilin devrilmesi sonucu, Mehmet Çetintaşın da aralarında bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Annesine böbreğini veremedi ama başkalarına umut Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER