Antalyada doktorun darbedildiği iddiası

Antalyada doktorun darbedildiği iddiası -Görevi başında hasta yakını tarafından darbedildiği iddia edilen doktoru, meslektaşları ziyaret ederek destek oldu


ANTALYA (A.A) - Antalyada görevi başında hasta yakını tarafından darbedildiği iddia edilen doktoru, meslektaşları ziyaret ederek destek oldu.
     Merkez Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesindeki 27 Nolu Ahmet-Fatma Sönmez Aile Hekimliği Merkezinde, iddiaya göre annelerine kimlik bilgileri üzerinden reçete yazılmasını isteyen iki kadına Dr. Türker Kan, tedavi etmeden reçete yazamayacağını söyledi. Bunun üzerine Dr. Kanın bu kişilerin yanında bulunan bir erkek tarafından darbedildiği ileri sürüldü.
     Antalya Aile Hekimleri Derneği, Türk Sağlık-Sen Antalya Şubesi ve Antalya Tabip Odası üyesi bir grup doktor, 27 Nolu Ahmet-Fatma Sönmez Aile Hekimliği Merkezinde Dr. Kanı ziyaret ederek destek verdiler.
     Aile hekimliği merkezi önünde açıklama yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, meslektaşlarının hastayı görmeden, muayene etmeden reçete yazmasının istendiğini, kendisini hastanın yakınları olarak tanıtan kişilerin isteklerinin geri çevrilmesi üzerine arkadaşlarını darbettiklerini öne sürdü.
     Son bir hafta içinde hekimlere 17 saldırı ve taciz olduğunu, son 3 haftada ise 3 hekimin hayatını kaybettiğini ifade eden Ertürk, Hekimlere yönelik saldırı, yaralama ve öldürme olaylarında şiddet aciz, zavallı insanların başvuracağı bir yöntemdir. Dileriz ki insanlarımız hak ettikleri çağdaş eğitime kavuşur. Kendilerini medeni şekilde ifade etmeleri, tüm çalışanlara ve özellikle hekimlere emekleri karşılığı takdir ve teşekkürlerini iletirler. Olaya sebep olanları şiddetle kınıyoruz dedi.
     Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hakan Çapar ise Dr. Türker Kana görevi başında yapılan saldırıyı kınadıklarını kaydederek, son birkaç yıldır gittikçe artan sağlık çalışanlarına şiddet sorununa çözüm bulmak istediklerini söyledi.
     Motivasyonlarını düşüren ve hizmet sunarken endişe yaşamalarına neden olan böyle durumlar yaşamak istemediklerini dile getiren Çapar, Can güvenliği her bireyin toplumsal hakkıdır. Devletimizin en üst kademesinden başlayarak bakanlığımızdan ve taşra teşkilatından sağlık çalışanlarına şiddet hastalığına karşı net tavır ve kesin çözüm istiyoruz diye konuştu.
     Dr. Türker Kan da kendisine destek olmak için gelen meslektaşlarına teşekkür ederek, bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
     Öte yandan Dr. Kanı darbettiği iddia edilen kişinin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada doktorun darbedildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER