Antalyada düzenlenecek EXPO 2016

Antalyada düzenlenecek EXPO 2016


ANTALYA (A.A) - Konyaaltı Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, EXPO 2016yı herkesin sahiplenmesi gerektiğini bildirdi.
     Kolpak, yaptığı yazılı açıklamada, Antalyada 2016 yılında düzenlenecek Çiçek ve Çocuk temalı EXPO 2016 bilincinin ve farkındalığının artmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.
     EXPO 2016nın Antalyanın geleceği için çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Kolpak, bu konuda herkesin elinden gelen katkıyı koyması gerektiğine işaret etti.
     Türkiyede EXPOyu düzenleyen ilk şehrin Antalya olması nedeniyle hazırlık sürecinde esnafın iyi bilgilendirilmesi gerektiğini anlatan Kolpak, Expo 2016 ile kentin yeni bir kimlik ve vizyon kazanacağını belirtti.
     Fuar sayesinde bütün sektörlerde canlanma meydana geleceğini dile getiren Kolpak, şunları kaydetti:
     130 ülkenin katılımının öngörüldüğü EXPO 2016yı en az 5 milyon turistin ziyaret etmesi bekleniyor. 2 milyon turistin sadece EXPO amacıyla şehre geleceği düşünülürken, fuarı 3 milyon yerli turistin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. Organizasyona katılacak ülkelerin ve kuruluşların bahçelerini oluşturma maliyetlerinin ve yatırım ile giderlerinin ortalama 2 milyon avro seviyesinde olacak fuarda, 20 bin sosyal ve kültürel faaliyetinin yapılması öngörülüyor. Fuarın kente toplamda 4 milyar avro gelir getireceği ve 30 bin kişiye istihdam sağlayacağı tahmin ediliyor. Böylece esnafta bir canlanma meydana gelecek. Bu nedenle EXPO 2016, esnaf camiasının da gündeminde. Bu projeyi hepimizin sahiplenmesi gerekir. Herkesin koyacağı birer fazla damla, bu organizasyonun başarısını arttıracaktır.
     Kolpak, EXPO sürecinde en çok ulaşım, haberleşme, yeme içme sektörlerindeki esnafın fayda sağlayacağını belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Esnafımızın EXPOya daha farklı şekilde hazırlanması için önce bunun farkındalığını oluşturacağız. Antalyada 76 esnaf odası ve 24 esnaf kefalet kooperatifi olduğu düşünülürse, nitelik ve nicelik açısından önemli kapasiteye sahibiz. Bu kapsamda bizler de gerek EXPO masası kurarak gerek bölge esnafın eğitiminin yönlendirmesinde ve bilgilendirilmesinde takım çalışmasına katkı koyacağız. Önemli bir kalkınma projesine ev sahipliği yapan Antalyada büyük bir güç olan kooperatifleri bir çatı altında toplayacak olan Antalya Bölge Birliğinin kurulması da zorunlu hale gelmiştir.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada düzenlenecek EXPO 2016 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER