Antalyada gelir testi yaptırmayan 30 bir

Antalyada gelir testi yaptırmayan 30 bir kişi var


ANTALYA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Selim Erol, ilde genel sağlık sigortası için gelir testi yaptırmayan yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğunu bildirdi.
     Erol, yaptığı yazılı açıklamada, 5502 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleştirildiği belirtildi.
     2008 yılında peş peşe yapılan açılımlarla tüm bireylere eşit kapsam ve kalitede sağlık sigortacılığı hizmeti veren bir yapının oluşturulması için 5510 Sayılı Kanun ile sigortalıların, sigortalılık türlerine göre farklı olan mevzuatların birleştirilerek genel sağlık sigortası sistemine geçildiğini anlatan Erol, böylece vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımının önemli ölçüde kolaylaştırıldığını kaydetti.
     Teknolojik gelişmeler sayesinde önceden tedavisi mümkün olmayan hastalıkların tedavi edilebilir hale gelmesi ve sağlık maliyetlerinin yükselmesi sonucu yıllar itibariyle sağlık harcamalarının sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik olarak yeni düzenlemelerin yapılması gerekliliği doğduğunu vurgulayan Erol, şunları kaydetti:
     Bu düzenlemelerle öncelikle 18 yaşına kadar bütün çocuklara sınırsız sosyal güvence sağlanmış ve yeşil kartlı olanlar ile yeşil kart sahibi olmayanlardan sosyal güvenceye sahip olmayanlar 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren kapsama alınması ile ülke nüfusunun tamamı genel sağlık sigortası şemsiyesi altında toplanmıştır. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından tüm vatandaşlarımızın sağlık güvencesi kapsamına alınması için gerekli çalışmalar yapılmış ve son aşamaya gelinmiştir. Ancak, Genel sağlık sigortasına kayıt yaptırması gerektiği halde, gelir testi yaptırmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeyen vatandaşlarımız bulunmaktadır. İlimizde kayıt yaptırmayan yaklaşık 30 bin vatandaşımız bulunmaktadır. Ortalama bir aileyi dört kişi saydığımızda, bu rakam 7 bin 500 ailenin halen Genel Sağlık Sigortasına kaydı yaptırması için gerekli olan gelir testi işlemini yaptırmadığı anlamına gelmektedir.
     Erol, bu durumda olan vatandaşların öncelikle bağlı bulundukları kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testlerini yaptırmaları, bunun ardından il müdürlüğüne müracaat etmelerinin menfaatlerine olacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada gelir testi yaptırmayan 30 bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER