Antalyada Kazakistan Kültür Günleri etkinlikleri

Antalyada Kazakistan Kültür Günleri etkinlikleri -Etkinlik kapsamında Kazak Halk Dansları Topluluğu ile Kazakistan Orkestrası sahne aldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Kazakistan Kültür Günleri kapsamında Kazak Halk Dansları Topluluğu ile Kazakistan Orkestrası sahne aldı.
     Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Deniz Filiz ile Antalyada yaşayan Kazaklar katıldı.
     Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, törende yaptığı konuşmada, Kazakistanın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelenin kardeş ülke Türkiye olduğunu söyledi.
     Kazakistanın bağımsızlığını kazanmasının üzerinden geçen 20 yılda Türkiye ile ilişkilerin geliştirdiğini ifade eden Tüymebayev, İki ülke arasındaki ilişki özellikle ticari, ekonomik, kültürel ve eğitim alanında çok ilerledi. Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi geçen yılda 4 milyar dolara ulaştı dedi.
     Türkiye ile Kazakistan arasındaki kardeşliğin bir göstergesi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın mayıs ayında Kazakistana resmi ziyarette bulunduğunu hatırlatan Tüymebayev, Ekim ayında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de Türkiyeyi ziyaret edecek. Özellikle kültür ve eğitim alanlarında çalışmalar olacak diye konuştu.
     Düzenlenen etkinliğin kendileri için çok önemli olduğu anlatan Tüymebayev, desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Filiz de etkinlikte sanatçıların Kazak kültürünün çeşitli örneklerini kendilerine göstereceklerini söyledi.
     Kazak kültürünü Antalyada tanıtmak ve geliştirmek adına yapılan etkinliği gelecek yıl da düzenlemek istediklerini anlatan Filiz, etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Kazak Halk Dansları Topluluğu ile Kazakistan Orkestrası performanslarını sergiledi. Kazakça ve Türkçe şarkıların söylendiği program, konukların beğenisini kazandı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Kazakistan Kültür Günleri etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER