Antalyada okul açılışları

Antalyada okul açılışları -Döşemealtı ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 3 okulun açılışı gerçekleştirildi


ANTALYA (A.A) - Döşemealtında hayırseverler tarafından yaptırılan Hayri Akyüz Anadolu Lisesi, Nursel-Ayhan Kadam İlk ve Ortaokulu ile Emine-İlhan Kadar Kız Teknik ve Meslek Lisesinin açılışları gerçekleştirildi.
     Hayırsever Halil Akyüz tarafından yaptırılan ve bu yıl öğretime başlanılan 24 derslikli ve anadolu lisesinin açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal katıldı.
     Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, hayırsever Akyüzün çevre düzeni gibi bazı konulardaki titiz tavrı nedeniyle okulu gecikmeli açtıklarını belirterek, öğrencilerden okullarını korumalarını istedi. Altıparmak, Antalyanın okunan kitap sayısında diğer illerin önünde yer aldıklarını ancak yine de öğrencilerin daha fazla kitap okumaları gerektiğini söyledi.
     Hayırsever Halil Akyüze onur belgesi veren Altıparmak, okulu inceledi, öğrencilerle sohbet etti ve kitap hediye etti.
     Daha sonra Nursel-Ayhan Kadam ilk ve ortaokulunun açılışına katılan Altıparmak, okulun hayırlı olmasını dileyerek, hayırseverlere ve okulun yapımına katkı sağlayanlara teşekkür etti.
     Gülay ise Antalyada hayırseverler tarafından eğitime verilen öneme dikkati çekti. Vali Altıparmakın görev yaptığı 3 yıllık süreçte 834 dersliği içeren 92 protokol imzalandığını bildiren Gülay, tüm hayırseverlere teşekkür etti.
     Altıparmak, hayırsever Nursel Kadama onur belgesi verdikten sonra okulu gezdi, anasınıfı öğrencileriyle şarkı söyledi, öğrencilere hediyeler verdi. Ardından okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi.
     Fidan dikiminden önce Altıparmakın diktiği fidanın önüne konulmak üzere hazırlanan tabelada ismin yanlış yazıldığı görüldü. Tabela daha sonra değiştirildi.
     Emine-İlhan Kadam Kız Teknik ve Meslek Lisesinin açılışı da gerçekleştirildi. Aile değerlerinin önemine işaret eden Altıparmak, ailenin temelini oluşturan annenin eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi. Bu nedenle kızların eğitimine özen gösterdiklerini vurgulayan Altıparmak, göreve geldiği günden bu yana Antalyada bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Gülay ise bölgedeki talebin hayırseverler tarafından karşılanarak kız teknik ve meslek lisesinin açıldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada okul açılışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER