Antalyada sıcak hava

Antalyada sıcak hava -Hava sıcaklığının 39 dereceye ulaştığı kentte, yerli ve yabancı turistler sahilleri ve su parklarını doldurdu


ANTALYA (A.A) - Antalyada 39 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle yerli ve yabancı turistler, sahilleri ve su parklarını doldurdu.
     AA muhabirinin Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 39, deniz suyu sıcaklığı ise 30 derece olarak ölçüldü. Nemin yüzde 14 olduğu kentte sıcak havadan bunalan yerli ve yabancı turistler, özellikle Konyaaltı ve Lara plajlarında yoğunluğa neden oldu.
     Kentte mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının bayram tatilinden sonra artması, tatilcilerin sahillere ve su parklarına akın etmelerine neden oldu. Bazı tatilciler nemin düşük olması nedeniyle bunaltan sıcaktan korunmak için ağaç gölgelerinde dinlendi. Bazıları denize girerek serinlemeye çalıştı.
     Ankaradan tatil için gelen Battal Aydın, Antalyada serinlemek için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, Serinlemek için daha çok gölgelik alanları seçiyorum. Önce duş alarak serinliyorum, sonra gölgede dinleniyorum dedi.
     İstanbuldan gelen Tuğçe Naz Danışmanlı ise sıcak nedeniyle zor anlar yaşadığını dile getirerek, Su parkında serinlemeye çalışıyoruz. Neredeyse nefes almakta bile zorlanıyoruz. Gerçekten çok sıcak. Havuzda bile terliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER