Antalyada toplu açılış töreni

Antalyada toplu açılış töreni -Antalya Valisi Altıparmak: -Antalya turizmde, tarımda, sanayide ve daha birçok alanda her geçen gün üretimini, ihracatını artıran, ülkeye sağladığı katma değeri katlayan bir il olarak karşımıza çı


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya turizmde, tarımda, sanayide ve daha birçok alanda her geçen gün üretimini, ihracatını artıran, ülkeye sağladığı katma değeri katlayan bir il olarak karşımıza çıkmaktadır dedi.
     Vali Ahmet Altıparmak, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi arkasındaki alanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyenin son 10 yılda kimsenin hayal dahi edemeyeceği bir yol kat ettiğini söyledi.
     Bu başarıyı, dostun da düşmanın da takdir ettiğini vurgulayan Vali Altıparmak, Türkiyenin elde ettiği bu başarıdan Antalyanın da nasibini fazlasıyla aldığını dile getirdi.
     Altıparmak, Emir ve talimatlarınızla, bakanlarımızın teşvikleri, vekillerimizin Ankarada yakın takibi ve bizlerin gayretleriyle Antalya turizmde, tarımda, sanayide ve daha birçok alanda her geçen gün üretimini, ihracatını artıran, ülkeye sağladığı katma değeri katlayan bir il olarak karşımıza çıkmaktadır dedi.
     Son 10 yılda Antalya nüfusunun 2 milyonu, misafir ettiği turist sayısının ise 11 milyonu aştığını vurgulayan Vali Altıparmak, bu süre içinde Antalyadaki otel sayısının 2 bin 100e, yatak sayısının 508 bine ulaştığına dikkati çekti.
     En önemli gelişmenin ise vergide yaşandığını anlatan Altıparmak, 2002de Antalyada tahakkuk eden vergi miktarı 700 milyon lira iken bu rakamın 10 yılda 5 milyon liraya ulaştığını bildirdi. Antalyada ihracatın 166 milyon dolardan, bugün 1 milyar dolarları geçtiğini ifade eden Altıparmak, bu süreçte ithalatın da gerilediğini vurguladı.
     Altıparmak, Antalyada 10 yılda 196 kilometre olan çift şeritli yol uzunluğunun da 490 kilometreye ulaştığını söyledi. Altıparmak, Yeni başarılar için oluşturduğunuz bu iklimde, bu atmosferde bizler de Antalyada bundan sonra da gayretle çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz diye konuştu.
     Açılış törenine KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekilleri Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de katıldı.
     Törende, okul, spor salonu, içme suyu inşaatı, hastane, gençlik merkezi, asfaltlama, park, toplu konut gibi yatırımların da bulunduğu 68 yatırımın açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada toplu açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER