Antalyada uyuşturucu operasyonları

Antalyada uyuşturucu operasyonları -Uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen iki ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 82 kilo esrar maddesi ele geçirildi, 11 kişi gözaltına alındı -Zanlıların uyuşturucu ma


ANTALYA (A.A) - Antalyada uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen iki ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında toplam 82 kilo esrar maddesi ele geçirildi, 11 kişi gözaltına alındı.
     Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından yaş sebze ve meyve ticareti yapıyor izlenimi vererek Doğu illerinden Antalyaya esrar maddesi getiren bir örgüte yönelik operasyon düzenledi.
     Operasyon kapsamında Antalya Yaş Sebze ve Meyve Halindeki salatalık yüklü bir kamyonda yapılan aramada salatalık kasaları ve patates çuvalları içine gizlenmiş 17 kilo 828 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında örgüt üyesi M.O, S.İ, A.A, B.A. ve M.P. gözaltına alındı.
     Zanlıların esrar maddelerini Zeytinköy bölgesindeki sokak satıcılarına satmak için Antalyaya getirdikleri tespit edildi.
    
     -Örgüt üyeleri aralarında şifreli konuşuyordu-
    
     Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen ikinci soruşturma kapsamında ise Antalyanın ilçelerinde yetiştirdikleri esrar maddelerini Zeytinköy bölgesindeki sokak satıcılarına sattıkları öne sürülen bir örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
     Operasyonda 64 kilo 559 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında M.K, C.K, M.S, E.Ç, Ö.Ç. ve D.K. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 59 bin 85 liraya el konuldu.
     Öte yandan polis ekipleri zanlıların yakalanmamak için aralarında şifreli konuştuklarını tespit etti. Zanlılardan birinin diğer zanlıya telefonda Ayın 30unda saat 08.30da buluşalım dediği Ayın 30unun 30 kilo uyuşturucu, Saat 08.30un ise Her zamanki yer anlamına geldiği belirlendi.
     Zanlıların kendi aralarında sürekli bu ifadeleri kullanması üzerine şifreyi çözen polis ekiplerinin operasyon için düğmesine bastığı, buluşma anında zanlıları gözaltına aldığı bildirildi.
     Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada uyuşturucu operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER