Antalyada yaralı kızıl şahin bulundu

Antalyada yaralı kızıl şahin bulundu -Kumlucada yaralı halde bulunan kızıl şahin tedaviye alındı


ANTALYA (A.A) - Kumlucada yaralı halde bulunan kızıl şahine tedaviye alındı.
     Sarıcasu köyünde yaşayan Nurettin Aydın, yaralı halde bulduğu kızıl şahini Kumluca Belediyesine götürdü. Şahini muayene eden belediye başkan yardımcısı, aynı zamanda veteriner hekim olan Süleyman Falay, kanadından yaralandığını belirledi.
     Avına pike yaptığı sırada çarpma sonucu yaralandığını tahmin eden Falay, yaralı şahini ilk tedavisini yaptıktan sonra Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesine gönderdi. Falay, kanadından yaralanan şahinin tedavisinin 10 gün sürebileceğini, daha sonra doğaya bırakılacağını belirtti.
     Yaban hayvanlarına karşı vatandaşların duyarlı olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Falay, Vatandaş tarafından bulunan kızıl şahinin yarası ağır değil, ancak kanadından yaralanmasından dolayı uçması çok zor. İlk tedavisini yaptık. Tedavisi hayvanat bahçemizde veteriner hekim arkadaşımız gözetiminde sürecek. Uçabilecek hale geldikten sonra tekrar doğaya bırakacağız dedi.
     Yaralı şahini bularak belediyeye getiren Nurettin Aydın da şahinin tedavisi sonunda tekrar doğaya bırakılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada yaralı kızıl şahin bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER