Antalya, organ bağışında Guinnesse girmeye hazırlanıyor

Antalya, organ bağışında Guinnesse girmeye hazırlanıyor -İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin: -Şubat ayının sonunda Kepez Arenada gerçekleştirilecek bir organizasyonla bir saat içerisinde yapılacak organ bağışlarıyla Guinness Rekorlar K


ANTALYA (A.A) - Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, organ bağış rekoru için Guinnesse yaptıkları başvurunun kabul edildiğini bildirerek, Şubat ayının sonunda Kepez Arenada gerçekleştirilecek bir organizasyonla bir saat içerisinde yapılacak organ bağışlarıyla Guinness Rekorlar Kitabına gireceğiz dedi.
     Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından Sea Life Otelde organ bağışında 2012 yılının değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenledi. Toplantının açılışta konuşan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Arif Kapuağası, Türkiyede 100 bin kişinin organ beklediğini belirterek, Türkiyenin canlıdan nakillerde dünya birincisi olduğunu, kadavrada ise durumun tam tersi olduğunu vurguladı.
     Kapuağası, Avrupa ülkelerinde beyin ölümü gerçekleşen her 100 kişiden 85inin organlarının bağışlandığını dile getirerek, Türkiyede ise her 100 kişiden sadece 25inin organlarının bağışlandığını kaydetti.
     Bakanlığın kadavradan bağışa büyük önem verdiğine değinen Kapuağası, Kalp, ince bağırsak, akciğer gibi organların naklini bekleyen hastaların hayatta kalabilmelerinin tek çaresi kadavradan organ bağışı. Kadavra bağışını maddi olarak da değerlendirmek gerekiyor. Bir hastanın akciğer nakli için yurt dışına gönderilmesi 400 bin avroya mal oluyor dedi.
     -4 bin kişinin organlarını bağışlaması hedefleniyor-
    
     İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ise toplu organ bağışı rekorunu kırmak için Guinnesse yaptıkları başvurunun kabul edildiği söyledi.
     Bilgin, organizasyon için hazırlıkların başladığını ifade ederek, Şubat ayının sonunda Kepez Arenada gerçekleştirilecek bir organizasyonla bir saat içerisinde yapılacak organ bağışlarıyla Guinness Rekorlar Kitabına gireceğiz. 4 bin kişinin organlarını bağışlamasını hedefliyoruz, ama en kötü ihtimalle 2 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz diye konuştu.
     Önümüzdeki günlerde rekor denemesinin duyurusunun yapılacağını, isteyenlerin bu organizasyona gönüllü olarak katılabileceğine işaret eden Bilgin, gönüllülerin ücretsiz otobüslerle Kepez Arenaya taşınacağını, aynı anda 20 bilgisayarla gönüllülerin bağış formlarının görevliler tarafından doldurulacağını anlattı.
     Bilgin, Guinnessteki mevcut rekorun 15 Aralık 2011de Londrada 321 katılımcıyla kırıldığını aktararak, Bu rekorun yeni sahibi şubat ayı itibarıyla organ bağışında marka olan ve başarılı operasyonlarıyla adını dünyaya duyuran Antalya olacak. Amacımız sadece rekor kırmak değil. Bu organizasyon sayesinde organ bağışına olan duyarlılığı artırmayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya, organ bağışında Guinnesse girmeye hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER