Antalya Balesinden yeni eser Don Kişot

Antalya Balesinden yeni eser Don Kişot


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından İspanyol yazar Miguel de Cervantes Saavedranın ünlü eseri Don Kişot bale sahnesine taşınacak.
     Antalya Devlet Opera ve Balesinin önümüzdeki günlerde prömiyerini gerçekleştireceği Don Kişot eseri, Mehmet Balkana görsel bir şölen sunuyor.
     Bu sanat sezonunda oldukça yoğun bir tempoyla çalışan ve provalarına aralıksız devam eden Antalya Balesi, Don Kişottaki başarılı performanslarıyla dikkat çekiyor. Eserin son hazırlıklarının yapıldığı şu günlerde dansçılar da prömiyer heyecanını yaşıyor. Eserin dekoru Tayfun Çebi, kostüm Serdar Başbuğ ve ışık Mustafa Eski imzası taşıyor.
     Eserde Murat Özdemir, Cem Kaytmaz Don Kişot, Müge Ünal, Esra Taner Dulciena, İlke Kodal, Müge Ünal, Burcu Olguner Kitri, Tolga Burçak, Dolun Doyran, Erhan Güzel Basil, Derya Tokgöz, Selin Berkmen, Esra Taner Mercedes, Volkan Sayıner, Evren İskender Gamaj karakterinde dönüşümlü olarak dans edecek.
    
     -Don Kişot bale sahnesinde-
    
     La Manchada yaşayan ve kahramanlık kitapları arasında hayal alemine dalmış olan Don Kişot, kahraman olabilmesi için bir kişin hayatını kurtarması gerektiğine inanmaktadır. Hayalinde, aşkını kazanmak istediği Dulcineayı haydutların elinden kurtarır ve takdis edilerek şövalye olur. Bir kahraman olarak daha fazla insana yardım etmek için atına binerek, uşağı Sanço Panza ile Sevillaya doğru yola çıkar.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Balesinden yeni eser Don Kişot Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER