Antalya Devlet Opera ve Balesi perdelerini

Antalya Devlet Opera ve Balesi perdelerini açıyor -Topluluk yeni sanat sezonunun ilk temsilinde, Carmina Burana konseri ile sanatseverlerin karşısında olacak -ANTDOB sanatçıları sanat sezonu boyunca 36 bale, 40 opera ve müzik, 20 ç


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) perdelerini 1 Ekimde Carmina Burana konseri ile açacak.
     ANTDOBdan yapılan açıklamaya göre topluluk, sanat sezonu boyunca 36 bale, 40 opera ve müzik, 20 çocuk oyunu temsili ile 38 konser gerçekleştirecek.
     Muğla, Konya ve Eskişehire 7 turne gerçekleştirecek topluluk, ANTDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebinin başlattığı 1 Piyano 4 Solist ve Mavi Enstrüman adlı sosyal sorumluluk projelerine de devam edecek. Proje kapsamında Antalya operası sanatçıları, Antalya ve çevresindeki okullara giderek, oradaki öğrencilere opera sanatını ve enstrümanları tanıtacak. Proje kapsamında 16 etkinlik gerçekleştirilecek.
    
     -Yorgun Herkülden esinlenildi-
    
     Topluluk bu sanat sezonunda, Perge Antik Kentinden kaçırıldıktan 31 yıl sonra ülkeye getirilen Yorgun Herkül heykelinden esinlenilerek Herkül operasının Türkiye prömiyerini de Antalyada yapacak.
     Verdinin La Traviata ve Macbeth operaları bu sezon Antalyada ilk kez sahnelenecek. Gişe rekoru kıran ünlü Broadway müzikali West Side Story ve Türküyem, Figaronun Düğünü, Satılmış Nişanlı, Medea ve Lucia Di Lammermoor operaları da sahnede olacak.
     Antalya Balesi, bu sanat İkili Bale adlı eserin Türkiye prömiyerini Antalya sahnesinde gerçekleştirecek. Don Kişot balesi ise bu sezon prömiyeri yapılacak eserler arasında yer alacak. Ünlü sufi dansçı Ziya Azazinin yer aldığı Mevlananın Çağrısı , görkemli dekoru, müzikleri ve koreografisiyle Notre Dameın Kamburu bu sezon Antalyada son kez sahnelenecek.
     Bir Yaz Gecesi Rüyası ve dünya prömiyeri yine Antalya sahnesinde gerçekleşen Salome da sanatseverlerin karşısında olacak.
    
     -Müzede konser-
    
     Film Müzikleri Konseri, Beethoven 9. Senfoni, Carmina Burana, Yeni Yıl Konseri izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Cumhuriyet Konseri, Atamızı Anıyoruz, Şehitler Oratoryosu, Gençlik Konseri ve piyanolu konserlerin yanı sıra Antalya Operası sanatçıları, Antalya Müzesinde düzenleyecekleri konserlerle de izleyicilerle buluşacak.
     Çocuk seyirciler için de yeni sanat sezonunda eğlenceli ve yeni temsillere yer verilecek. Bu sezon Uyuyan Güzel müzikali ve Pamuk Prenses balesinin prömiyeri yapılacak. Çocukların ilgiyle izlediği Kuklacı ve Haydi Çocuklar Operaya, bu sezon yeniden izlenebilecek.
    
     -Ekim programı-
    
     Perdelerini 1 Ekimde Carl Orffun ünlü eseri Carmina Burana ile açacak Antalya Operası, 2 ve 11 Ekimde modern dans gösterisi Güldestan, 4 Ekimde Lucia Di Lammermoor operası, 6 ve 9 Ekimde Mevlananın Çağrısı balesi, 10 Ekimde 1 Piyano 4 Solist eğitim çalışması, 16 ve 18 Ekimde La Traviata operası, 17 Ekimde Mavi Enstrüman eğitim çalışması, 20 Ekimde Satılmış Nişanlı operası, 23 ve 27 Ekimde Bir Yaz Gecesi Rüyası balesi, 26 Ekimde Haydi Çocuklar Operaya çocuk oyunu, 29 Ekimde Türküyem müzikali ile 30 Ekimde Cumhuriyet Konseri etkinliklerini gerçekleştirecek.
    
     -Bilet fiyatları açıklandı-
    
     Antalya Devlet Opera ve Balesi tam bilet fiyatlarını bu sanat sezonunda opera, müzikal ve bale temsilleri için yer seçimine göre 10-15 lira, konserler için 7-10 lira, çocuk oyunları için ise 5 lira olarak açıkladı.
     Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanındaki opera gişelerinin yanı sıra www.dobgm.gov.tr internet adresinden de temin edilebilecek.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalya Devlet Opera ve Balesi perdelerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER