Antalya Golf İhtisas ve Spor Kulübü

Antalya Golf İhtisas ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Şahin: -Eurotur Golf Turnuvası takvimine girmeyi başardık. Ülke olarak yıllardır bu takvime girmeye çalışıyorduk. Bu turnuva sayesinde bunu da başardık


ANTALYA (A.A) - Antalya Golf İhtisas ve Spor Kulübü Derneği (AGİSK) Başkanı Cahit Şahin, Eurotur Golf Turnuvası takvimine girmeyi başardıklarını bildirdi.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en iyi 8 golfçüsünün Antalya Belekte golf turnuvasına katılmasının önceki yıllarda hayal bile edilemediğini belirtti.
     Ancak Tiger Woodsun da dahil olduğu dünyanın en iyi 8 golfçüsünün Antalya Beleke gelerek Dünya Golf Finalinde oynadıklarını anımsatan Şahin, ünlü golfçülerin Beleke gelmesinin hem çalışmalarını hızlandırdığını hem de ülke tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti.
     Turnuvanın Türkiye açısından sınav niteliğini taşıdığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Bu bizim için sınavdı. Bu sınavdan başarı ile geçtik. Bu turnuvanın ardından Belekteki golf sahaları ölü sezonda dahi rezervasyonlar almaya başladı. Eurotur Golf Turnuvası takvimine girmeyi başardık. Ülke olarak yıllardır bu takvime girmeye çalışıyorduk. Bu turnuva sayesinde bunu da başardık. Euroturun Türkiyede yapılması büyük önem taşıyor. Bu turnuvaya dünyanın en iyi 76 golfçüsü katılacak. 2013 yılı Kasım ayında yapılacak turnuvaya Tiger Woodsun da katılacağı bildirildi.
     Turnuvayı 95 ülkeden 4.5 milyon insanın izleyeceğini vurgulayan Şahin, açıklamasına şöyle devam etti:
     Turnuvada rekor ücret verilecek. Bu turnuva ile dünya golfçülerinin dikkati yeniden Türkiyeye çevrilecek. Belekteki golf sahalarını ve otelleri çok beğenen Tiger Woods, buraya tekrar geleceğini ve turnuvaya katılacağını belirtmişti. Gelecek yıl yapılacak bu turnuvaya da Tiger Woodsun gelmesi büyük bir ihtimaldir.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Golf İhtisas ve Spor Kulübü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER