Antalya polisi özel güvenlik kurumlarını denetledi

Antalya polisi özel güvenlik kurumlarını denetledi


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlileri, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında kentteki özel güvenlik personelini denetledi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kanundaki Özel Güvenlik Şirketleri, Şirket Şubeleri, Eğitim Kurumları, Birimleri ve Hizmeti satın almak sureti ile korunan kişi, kurum ve kuruluşlar yılda en az bir defa ve gerek duyuldukça her zaman denetlenecektir maddesinden hareket edilerek, kentteki 18 özel güvenlik eğitim kurumunu yıl içinde 63 defa denetledi. Denetimler neticesinde özel güvenlik ve eğitim kurumlarında kaydı bulunmasına rağmen kursa katılmadığı tespit edilen 64 kursiyerin kayıtları silindi.
     Kanunun ilgili maddesince, 2010-2012 yılları arasında toplam 5 bin 373 denetleme yapıldı, denetleme sonucu tespit edilen eksikliklerle ilgili olarak 335 ikaz, adli ve idari olmak üzere 923 bin 470 lira para cezası uygulandı. Bu bağlamda Antalya, 2010-2012 yıllarında özel güvenlik denetimleri ve uygulanan yaptırımlar açısından ülke genelinde birinci sırada yer aldı.
     Özel güvenlik görevlilerine yönelik yürütülen eğitim faaliyetlerinde, 2012 yılı içinde Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından değişik tarihlerde düzenlenen seminerlere, 2 bin 500 özel güvenlik görevlisi katıldı. Seminerlerde, özel güvenlik görevlileriyle bire bir görüşmeler yapılarak sorunları dinlendi ve değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirme sonuçları SGK, Çalışma Bölge Müdürlüğü gibi ilgili kurum ve kuruluşlara iletilerek, bu kurumlarla koordineli çalışma sağlandı.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünce 2013 yılı için yeni eylem planı oluşturularak özel güvenlik şirketleri, şirket şubeleri, eğitim kurumlarına yönelik denetim ve eğitim çalışmaları yapacak.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya polisi özel güvenlik kurumlarını denetledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER