Antalya Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Antalya Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Antalya Valisi Altıparmak: -2013 yılı ile ilgili projelerin mutlaka EXPO 2016 ile ilgili olması lazım


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2013 yılı ile ilgili projelerin mutlaka EXPO 2016 ile ilgili olması lazım dedi.
     Vali Altıparmak, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen 2012 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, 2012 Ulusal Yatırım Programında genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile mahalli idareler tarafından yıl içinde yapılması öngörülen bin 924 projenin 639unun tamamladığını, 449unda da çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Proje bedelleri toplamı 6,4 milyar lira olmasına rağmen ödeneğin 1 milyar lira olduğunu belirten Altıparmak, dönem sonu itibariyle 251,7 milyon liranın harcandığını söylendi.
     Paranın 69 milyonunun tarıma, 36 milyonunun eğitime, 13 milyonunun enerjiye, 9,5 milyonunun tarım sektörüne, 4,4 milyonunun turizme, 5,8 milyonunun ise sağlık sektörüne harcandığını ifade eden Altıparmak, ön görülen projelerin hayata geçirilememesinde ödenek yetersizliği ve ödeneklerin serbest bırakılmamasının etkili olduğuna işaret etti.
    
     -Projeler EXPO ile değerlendirilmeli-
    
     Antalyadaki tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının, projelerini EXPO 2016 ile değerlendirmesi gerektiğini anlatan Altıparmak, şunları kaydetti:
     Yatırım projeleri, yatırım ajansından geçmek zorundadır. 2013 yılı ile ilgili projelerin mutlaka EXPO 2016 ile ilgili olması lazım. EXPOnun ulaşımı, EXPO alanının selden korunması, EXPO alanının çevresinin düzenlenmesi, bunları mutlaka masaya yatıracağız. Herkesin projelerini bu açıdan tekrar değerlendirilmesi gerekir. EXPO 2016 odaklı bir bakış açısı yakalamamız gerekir. EXPO Kanunu çıktıktan sonra bu bakışımızı savunabilelim. Antalyada tüm kurum, kuruluş ve mahalli idareler olarak bir yol almazsak geç kalmış olabiliriz. Kanun çıkmış olsa da 2014te zorlanırız. Bu nedenle bütün projelerin EXPO ile uyumlu olması gerekir.
     Altıparmakın konuşmasının ardından Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş, yatırımlarıyla ilgili sunumu yaptı. Sunumların ardından il genelindeki genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile mahalli idarelerin temsilcileri görüşlerini bildirdi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER