ANTDOB Orkestrası Don Kişot provasında

ANTDOB Orkestrası Don Kişot provasında


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Orkestrası Don Kişot bale eserinin provalarına devam ediyor.
     ANTDOBdan yapılan yazılı açıklamaya göre, orkestra sanatçıları, son olarak ANTDOBun 19 Ocak Cumartesi günü saat 16.00da Haşim İşcan Kültür Merkezinde sahneleyeceği bale eseri Don Kişotun provasını yaptı.
     Şef Hakan Kalkan ile çalışmalarına devam eden orkestra, L. Minkusun bestelediği ve Andrea Barlogun müzik düzenlemelerini yaptığı Don Kişotun yanı sıra şubat ayında da yeni eserlerle izleyenlere müzik şöleni yaşatacak.
     ANTDOB orkestra sanatçıları, şubat ayında ilk olarak Lale Çılgınlığı operasının dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Film Müzikleri Konseri, West Side Story müzikali, La Traviata operası da şubat ayı boyunda orkestranın müziğiyle dinlenebilecek.
     ANTDOB Orkestrası sahnelenen opera, bale ve müzikallerde farklı özelliklerdeki müzikleri üstün kaliteyle seslendirmeleri, her temsilde, farklı şeflerle çalıştıklarında bile ortalama seviyelerinden aşağıya düşmemeleri, temsiller dışında yaptıkları konserlerde çizgilerini korumakta gösterdikleri başarı nedeniyle geçtiğimiz yıllarda Donizetti Müzik Ödüllerine aday gösterilen tek Türk Opera Orkestrası olmuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ANTDOB Orkestrası Don Kişot provasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER