Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl

Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl dönümü -Aile ve Sosyal Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Antepin kadını, erkeği, genci, çocuğu, yaşlısıyla gerçekleştirdiği mücadele, sadece bir şehrin değil, bir milletin varolu


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Antepin kadını, erkeği, genci, çocuğu, yaşlısıyla gerçekleştirdiği mücadelenin, sadece bir şehrin değil, bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu bildirdi.
     Bakan Şahin, Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Antep Savunmasının silahsız, müdafaasız, kendi gücüyle işgale 10 ay dayanan ve düşmana geçit vermeyen Gaziantep halkının en büyük onuru olduğunu belirtti.
     Antepin kadını, erkeği, genci, çocuğu, yaşlısıyla gerçekleştirdiği mücadelenin, sadece bir şehrin değil, bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Onun içindir ki; Mustafa Kemal Atatürk, Antep Savunmasını, Onlar yalnız Antepi değil, Türkiyeyi de kurtardılar sözleriyle ifade etmiştir. 8 Şubat 1921de Türkiye Büyük Millet Meclisi yaptığı toplantıda aldığı kararla, Antepe Gazi beratını verirken bile Fransızlar şehri bombalamaya devam etmiş, şehitlerle birlikte gaziler de çoğalırken Gaziantep istiklal mücadelesini sürdürmüştür. Gaziantepin direnişi, bu şehrin tarih sayfalarındaki güzide yerine bir yenisini eklemiştir. Gaziantep, kahraman şehitlerin diyarı olmuştur. TBMM, Antepi Gazilik unvanı ile onurlandırmasının ardından bu şehir unvanı unvanının gereği olan İstiklal Madalyasına layık görülmüştür.
     Antep halkının düzenli ordunun yardımı olmadan, ellerinde top, tüfek olmayan, ama daha kuvvetli silahları olan bir halk olduğunu ifade eden Şahin, mesajında şöyle devam etti:
     O silah Hak inancıydı. O silah vatan sevgisiydi, bayrak sevgisiydi. Bu şehrin genci, yaşlısı, kadını erkeği, tarihi sadece kitap sayfalarından öğrenmemiş, tarihin yapılmasına bizzat şahitlik etmiş, tarih yazmıştır. Gaziantep müdafaasının büyük kahramanları, Şehit Kamil, Mehmet Sait, Şahin Bey, Kılıç Ali, Özdemir Beyin, Antepin aziz şehitlerinin, bu şehre adını veren Gaziantep halkının, bu şehrin isimsiz kahramanlarının ruhu şad olsun. Bugün huzur, barış, hoşgörü dolu bir toplumda yaşamamıza vesile olan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER