Antrenör Eğitim Çalıştayı sona erdi

Antrenör Eğitim Çalıştayı sona erdi -Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Bilim ve Eğitim Kurulu üyesi Ziyagil: -Türkiyede 77 üniversitede antrenörlük bölümü var. Türkiyede sporun kalkınmasını istiyorsak, bu 77 bölümün


ANTALYA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Bilim ve Eğitim Kurulu üyesi Mehmet Akif Ziyagil, Türkiyedeki 77 üniversitede antrenörlük bölümü olduğuna dikkati çekerek, Türkiyede sporun kalkınması için bölüm sayısının 20ye ya da uygun bir rakama indirilmesi gerektiğini söyledi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesindeki Majesty Mirage Park Resort Otelde düzenlenen Antrenör Eğitim Çalıştayı sona erdi. Çalıştayda, genel antrenörlük grupları, meslek alanları, hedef kitleler ve kademelerinin belirlenmesi, mevcut antrenörlerin derecelendirilmesi, sisteme uyumun sağlanması gibi konular tartışıldı.
     Ziyagil, çalıştayda yaptığı konuşmada, Türk sporcuların olimpiyatlarda daha başarılı olabilmeleri için antrenörlük eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.
     Avrupa Birliğinin 1999dan beri antrenörlük mesleğinin gelişimi için çeşitli çalışmalar yaptığını anlatan Ziyagil, bilgisi ve becerisi olan kişilerin antrenörlükte yükselebileceğini vurguladı. Ziyagil, Bize nasıl Avrupadan antrenör geliyorsa bizden de Avrupaya gitmesi lazım. Bunun için de Avrupa Birliği standartlarında antrenör yetiştirmemiz gerekiyor. Türkiyede 77 üniversitede antrenörlük bölümü var. Türkiyede sporun kalkınmasını istiyorsak, bu 77 bölümün sayısını 20ye ya da uygun bir rakama indirmemiz gerekiyor diye konuştu.
     Hiçbir üniversitenin tesis ve öğretim elemanı açısından eksiğinin olmaması gerektiğini ifade eden Ziyagil, Türkiyede tesisi ve öğretim üyeleri açısından yeterli üniversite sayısının ise 3-4 tane olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Yunus İçen / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antrenör Eğitim Çalıştayı sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER