Araç parkları karla mücadele çalışmalarını engelliyor

Araç parkları karla mücadele çalışmalarını engelliyor -Belediye Başkanı Dede: Vatandaşların araçlarını gelişigüzel yol kenarlarına park etmesi, karla mücadele çalışmasını engelliyor


MUŞ (A.A) - Belediye Başkanı Necmettin Dede, vatandaşların araçlarını gelişigüzel yol kenarlarına park etmesinin, karla mücadele çalışmasını engellediğini söyledi.
     Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin ana ve ara sokaklarında yapılan karla mücadele çalışmalarının, rastgele park edilen araçlar nedeniyle güçlükle yürütüldüğünü bildirdi.
     Kentte kar yağışının durmasının ardından, kar temizleme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Dede, şöyle konuştu:
     Çalışmaların bir an önce tamamlanması için, kamyon ve kepçe kiraladık. Kar yağışına rağmen, şehrin ana arterleriyle, ara sokaklarında hummalı bir şekilde çalışan ekiplerimiz, yol kenarlarına park edilen araçlardan dolayı zor anlar yaşıyor. Büyük kar yığınlarının oluştuğu cadde ve sokaklarda araçlardan dolayı, iş makinelerimiz çalışamıyor. Yaşanan bu durum şehrin ana arterlerinde kar temizleme çalışmalarını aksatıyor. Zabıtalarımız ve polis ekipleri, yol kenarına park edilen araçların sahiplerine arayarak, aracını kaldırmasını istiyor. Bunlara rağmen araçların kaldırılmaması çalışmaları aksatıyor. Duyarlı vatandaşların bu tür sürücülere müsaade etmemesi gerekiyor.
     Yaptıkları program dahilinde karla mücadele çalışmasını yürüttüklerini belirten Dede, dün Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun yanından, eski Erzurum yolu ve stadyum önüne kadar kar çalışması yaptıklarını kaydetti.
     Dede, Yol kenarına park edilen araçlardan dolayı, yolu tam anlamıyla açamadık. Yaptığımız tüm anonslara rağmen, araçlar yerinden kaldırılmadı. Bu şekilde olan yolları tekrar açıyoruz. Sürücülerin bu konuda daha duyarlı olmalarını ve araçlarını yol kenarına park etmemelerini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Araç parkları karla mücadele çalışmalarını engelliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER