Araştırmacı

Araştırmacı-Yazar Dilipak: -Doğudaki kadın daha mücadeleci bir ruha sahip olarak yetişir. Ancak köy hayatını kent hayatına uyarlamaya çalışınca elbette sorunlar başlıyor


AĞRI (A.A) - Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Dilipak, Doğudaki kadın daha mücadeleci bir ruha sahip olarak yetişir. Ancak köy hayatını kent hayatına uyarlamaya çalışınca elbette sorunlar başlıyor
     Bir konferansa katılmak üzere Ağrıya gelen Dilipak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesinde kadın olgusunun kalıplaştırıldığını söyledi.
     Doğuda kadın denilince akla töre, eğitimsizlik, çok çocukluluk, miras paylaşımından mahrum bırakılma gibi bir algı oluştuğunu savunan Dilipak, şöyle konuştu:
     Doğuda kadın olmak elbette şartların elverişsizliği nedeniyle daha zordur. Doğudaki kadın daha mücadeleci bir ruha sahip olarak yetişir. Ancak köy hayatını kent hayatına uyarlamaya çalışınca elbette sorunlar başlıyor. Doğudaki kadın daha mücadeleci bir ruha sahip olarak yetişir. Ancak köy hayatını kent hayatına uyarlamaya çalışınca elbette sorunlar başlıyor. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için geleneği tümüyle terk etmeden ama geleneğin, hayatla örtüşmeyen yanları törpülenerek yeni bir zemin oluşturulunca inanıyorum ki Doğudaki kadın olgusu da çok daha farklı lanse edilecektir.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER