Ardahanda depreme dayanıksız binalar yıkılıyor

Ardahanda depreme dayanıksız binalar yıkılıyor


ARDAHAN (A.A) - Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir, kentte depreme dayanıksız binaların yıkımına başlandığını bildirdi.
     Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik denetim ve kontrollerle depreme dayanıksız binaların tespit edildiğini belirterek, ciddi sıkıntısı olan bazı binaları yıktıklarını ifade etti.
     Yıkılması gereken binalarla ilgili önemli kararlar aldıklarını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
     Bu binalar, güçlendirmeyle de kurtarılamayacak olan binalardır. Bu nedenle yıkılmasına karar veriliyor. Bu teknik bir konu. Teknik bir çalışma sonucu ancak böyle bir karar alınıyor. Bu şekilde kısa süre önce eski 23 Şubat İlköğretim Okulu yıkıldı. Güçlendirilmeyle devam edemeyeceği, yaşamayacağı anlaşıldığı için onu yıktık. Daha sonra Yatılı İlköğretim Bölge Okulundaki yurt binasını yıktık. Onun da aynı şekilde depreme dayanıklılığı konusunda olumsuz rapor vardı. Çıldır Lisesi aynı şekilde, zemin konusunda problemi vardı. İnşaatın yapımı bakımından sıkıntılıydı. Onu da aynı şekilde yıkım sürecine dahil ettik.
     Şu ana kadar üç binayı yıktıklarını anımsatan Özdemir, Bir binamız daha var. Eski Atatürk İlköğretim Okulu, aynı şekilde depreme dayanıksız durumda. Kararını çıkardık. Onu da bugünlerde yıktırmayı düşünüyoruz. Yani bu binalar birilerinin üzerine yıkılacaksa baştan yıkmak lazım dedi.
     Özdemir, yıkılan binaların yerine ihtiyaç doğrultusunda yeni binalar yapılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ardahanda depreme dayanıksız binalar yıkılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER