Ardahan Belediye Başkanı Köksoy:

Ardahan Belediye Başkanı Köksoy: -Doğal gazın gelmesiyle Ardahan yatırımda cazibe merkezi olacak


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Doğal gazın gelmesiyle Ardahan, yatırımda da cazibe merkezi olacak dedi.
     Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanın 2006 yılından bu yana doğal gaza kavuşma çabası ve gayretini gösterdiğini, ancak o dönem ilgili firmanın zarar ettiği gerekçesiyle söz konusu ihalenin yapılamadığını hatırlattı.
     Enerji Piyasası Kurumu tarafından artık Ardahanın 2013 yılında doğal gaza kavuşmasının kesinlik kazandığını ifade eden Köksoy, 2006da Kars, Sarıkamış ve Ardahan ihale edilmişti. O dönem ihaleyi alan firma zarar ettiğini gerekçe göstererek, Ardahana girmemişti. Yapılan çalışmalarımız sonucu 2013te artık doğal gazın Ardahana girmesi kesinlik kazandı. Ardahanımıza hayırlı olsun dedi.
     Doğal gazın Ardahanı temiz havaya kavuşturmanın yanı sıra ekonomik ve sosyal olarak da cazibe merkezi konumuna getireceğini belirten Köksoy, şunları kaydetti:
     Doğal gaz şehrimiz için yeni bir açılım getirecektir. Doğal gazın gelmesiyle Ardahan yatırımda cazibe merkezi olacak. Yatırımcıları teşvik edecektir. Ardahanın cazibe merkezi olması noktasında süreci hızlandıracaktır. Son çıkan teşvik yasası 6. bölge olması dolayısıyla Ardahanı ön plana çıkarmıştır. Organize Sanayi Bölgesi ve Ilgar ile Sahara tünellerinin fizibilite projelerinin ihale edilmesiyle Ardahan kesinlikle yatırım yapılabilecek ve gelecek vaat eden çok önemli şehir ve bölge konumunda olacak. Bunu özellikle vurgulamak isterim.
     Köksal, doğal gaz ile cadde ve sokaklarda ciddi kazılara sebep olacağını bu anlamda vatandaşın sabır göstermesini isteyerek, İster istemez hoş olmayan görüntüler ortaya çıkacaktır. Bu nedenle esnaf ve vatandaşımızın hoş görüsüne ihtiyacımız olacaktır. Hiçbir zaman dikensiz gül olmaz. Bunu şimdiden insanımızla paylaşmak istiyorum. Külfetsiz nimet olmaz dedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahan Belediye Başkanı Köksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER