Arguvandan kısa kısa

Arguvandan kısa kısa -İlçedeki eğitim projeleri masaya yatırıldı


MALATYA (A.A) - Arguvan İlçesindeki eğitim projeleri masaya yatırıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kaymakam Zafer Oktay başkanlığındaki toplantıda, projeler tanıtıldı, görüş ve öneriler alındı.
     Okul yöneticilerini de katıldığı toplantıda, SODES projeleri ve ilçede uygulanan mevcut projeler hakkında ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi çalışanları Caner Fidan, Ümran Türk ve Semiha Yıldırım katılımcılara bilgi verdi.
     Kaymakam Oktay, her okulun geçmişte yaptığı SODES projeleri ve yeni projeler hakkında bilgi aldı. Kaliteli projelerle eğitim kalitesin artırılacağını belirten Oktay, her okulun SODES kapsamında en az bir proje yapmasını istedi. Projelere verdiği önemi dile getiren Oktay, gerekirse her hafta toplantılarla durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi de geçmiş yıllarda ödül alan iyi projelerden bazı örnekler sunarak, katılımcılardan yeni projeler üretmek için beyin fırtınası yapmalarını istedi.
     Toplantıda, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının kendi okulları için önerdiği projeler değerlendirilerek, proje hazırlıklarının tamamlanması kararlaştırıldı.
    
     -İlçedeki üreticilere cezai müeyyideler anlatılıyor-
    
     Arguvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Asgar Ekici, veteriner hekimleri tarafından üreticilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.
     2013 yılında uygulanacak cezai hükümlerle ilgili de üreticileri bilgilendirmeye yönelik toplantıları sürdürdüklerini dile getiren Ekici, bu amaçla her köy, her üretici ziyaretlerinde hayvan hareketleri, kesim ve düşümlerde uyulması gereken kuralların anlatıldığını söyledi.
     Kurallara riayet edilmemesi halinde alınacak cezalar hakkında da üreticilere bilgiler aktardıklarını kaydeden Ekici, vatandaşların hayvan satışı ve hayvan kesimi ilgili kendilerine bilgi vermeleri gerektiğini hatırlattı.
     Ocak ayından bu yana 8 köy toplantısı gerçekleştirdiklerini anlatan Ekici, çalışmalarına yıl boyunca devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Arguvandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER