Artık hem soyadı hem nüfus kaydı

Artık hem soyadı hem nüfus kaydı var -Samsunun Çarşamba ilçesinde yaşayan, ne soyadı ne de nüfus kaydı bulunan 53 yaşındaki kişiye nüfus kağıdı çıkarıldı


SAMSUN (A.A) - Samsunun Çarşamba ilçesinde yaşayan, ne soyadı ne de nüfus kaydı bulunan 53 yaşındaki kişiye nüfus kağıdı çıkarıldı.
     Ayvacık ilçesine bağlı Koçyurdu köyünde doğan ve çevresinde Ali ismiyle çağrılan söz konusu kişi, 2 yaşında babasını kaybetmiş, annesinin de evi terk etmesi üzerine öksüz kalarak aynı köyde yaşayan komşuları Mehmet Tekinin yanına yerleştirilmişti. Anne ve babasının da nüfus kaydı olmayan Ali, kendisi de nüfusa kaydedilmeden yaşamaya devam etmişti. Mehmet Tekinin Aliye nüfus kağıdı almak için başvuracağı 1990lı yıllarda işlemler başlamasına karşın Mehmet Tekin 1991 yılında vefat edince, nüfus kaydı işlemleri de bir kenara atılmıştı.
     Vefatın ardından Mehmet Tekinin Çarşambada oturan kardeşi Naim Tekinin yanında kalmaya devam eden Ali, 53 yaşında olmasına karşın hiçbir devlet kaydında adına rastlanmadan yaşıyordu.
    
     -Evlenmek istiyor-
    
     Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldızın da desteğiyle Ertekin soyadını alan Aliye İlçe Nüfus Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından kimlik çıkartıldı.
     Ali Ertekinin de artık bir nüfus cüzdanı olduğunu söyleyen Kaymakam Yıldız, Kendisi de artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Bundan sonra doktora gitmek isterse de rahatlıkla gidebilecek. Nüfus cüzdanı İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Nüfus cüzdanını kendisine vereceğiz ve bundan sonra yaşantısını normal bir şekilde sürdürecek dedi.
     Nüfus cüzdanını Kaymakam Yıldızdan alan Ali Ertekin, evlenmek istediğini söyledi.
     Kimliğinde 01.01.1960 doğumlu olarak yazılan Ertekin, ilk doğum gününü de Kaymakam Yıldız ile kutladı.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Artık hem soyadı hem nüfus kaydı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER