Artvinde 49. Kütüphane Haftası kutlandı

Artvinde 49. Kütüphane Haftası kutlandı


ARTVİN (A.A) - Artvinde 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
     İl Halk Kütüphanesindeki törene, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Artvin Defterdarı Abdurrahman Altındağ, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, daire amirleri, okul müdürleri, kütüphane çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Kültür ve Turizm Müdürü Ateş, kütüphanelerin, eğitim ve kültür kurumu olma niteliğiyle toplumların yaşamında vazgeçilmez rol üstlendiğini söyledi.
     Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphanelerin, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçası olduğunu ifade eden Ateş, Bu düşünceden hareketle eğitimin önemli parçasını oluşturan il ve ilçelerimizdeki halk kütüphanelerinin teknolojik imkanlarla donatma çalışmalarımız son yıllarda artarak devam etmektedir dedi.
     İl Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Gamze Tezcan ise amaçlarının kütüphanelerin birey ve toplumsal açıdan önemini vurgulamak, vatandaşlara kütüphane hizmetlerini tanıtmak, sevdirmek, toplumun okumaya olan ilgisini arttırmak olduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kütüphaneden en çok yararlanan Gazi Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi Şeyma Gençe ödülü verildi.
     Tören, kitap sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde 49. Kütüphane Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER