Artvinde sigara denetimleri

Artvinde sigara denetimleri -Geçen yıl tütün denetim ekiplerince toplam 7 bin 619 denetim yapılarak 12 işletmeye uyarı, 11 işletmeye ve 27 şahsa cezai işlem uygulandı


ARTVİN (A.A) - Artvinde geçen yıl tütün denetim ekiplerince toplam 7 bin 619 denetim yapılarak, 12 işletmeye uyarı, 11 işletme ve 27 şahsa cezai işlem uygulandığı bildirildi.
     Halk Sağlığı Müdürü Hakan Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tütün ürünlerinin tüketilmesinin halk sağlığını tehdit eden yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.
     Bu ürünlerin tüketilmesinin, kullananların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanları da etkilediğini belirten Hacısalihoğlu, Bilindiği gibi kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak amacıyla 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun yürürlüğe konulmuştur diye konuştu.
     Hacısalihoğlu, 2012 yılı temmuz ayından itibaren ilçeler arası çapraz denetimlerin yapılmaya başlandığını ifade ederek, toplam bin 488 denetim yapılarak 1 işletmeye uyarı, 5 işletmeye ve 3 şahsa cezai işlem uygulandığını kaydetti.
     İl genelinde 8 denetim ekibi ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Hacısalihoğlu, Denetim ekiplerinde Halk Sağlığı Müdürlüğünden 30, Emniyet Müdürlüğünden 22, belediye başkanlıklarından 17, diğer kurumlardan 52 olmak üzere toplam 121 kişi görev almaktadır dedi.
     Nacısalihoğlu, Alo 184den kapalı alanlarda sigara içildiğine dair 13 ihbar geldiğini ve bu ihbarların anında değerlendirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     Halk sağlığı sorunu olan kapalı alanlarda sigara içiminin, insan sağlığına verdiği zararları azaltmak amacıyla kapalı alanlarda sigara içilmemesine yönelik genel denetimler ve ilçeler arası çapraz denetimler artarak devam etmektedir. Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak amacımız ilimizde Dumansız Hava Sahası oluşturmaktır. Sağlıklı nesiller, iyi bir gelecek için tütün denetim ekiplerine destek veren, havasını koruyan halkımıza ve işletmelere teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde sigara denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER