Artvin Valisi Kalkan: Artvin, ücretli

Artvin Valisi Kalkan: Artvin, ücretli öğretmen çalıştırmayan bir ildir


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, geçen yıl yapılan atamalarla birlikte il genelinde ücretli öğretmen çalışmadığını söyledi.
     Vali Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 264 okul ve kurumun bulunduğunu, kamu sektöründe 2 bin, özel sektörde de 19 öğretmenin görev yaptığını, ilde kadrolu öğretmen açığının olmadığını belirtti.
     Milli Eğitim Bakanlığının Artvine 2012 yılı içerisinde açıktan öğretmen kadrosu ataması yaptığını ifade ederek, İlimize yapılan atamalarla birlikte ücretli öğretmen çalıştırma durumu ortadan kaldırıldı. Şunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki önceki yıllara ve Türkiyenin diğer illerine nazaran ücretli öğretmen çalıştırmayan bir il konuma geldik. Yani Artvin, ücretli öğretmen çalıştırmayan bir ildir. Öğretmenlerimizin tamamı, belki bir iki istisna hariç Milli Eğitim Bakanlığının kadrolu öğretmenleridir dedi.
     Artvinin eğitimde hak ettiği noktaya kadrolu öğretmenlerle geleceğini vurgulayan Kalkan, İlimize istenilen kadrolu öğretmenin atanması önemli bir faktördür ve Artvin bu şansı 2012 yılında yakalamıştır. İl genelinde toplam öğrenci sayımız 29 bin 575dir. Bu öğrencilerimizin 2 bin 938i taşımalı eğitimle eğitim görüyor. Hepimizin malumu olduğu üzere 313 köyümüzde 10 ve altına düşmüş öğrenci sayısı bulunan okullarımız var. Buradaki okullarımız mevzuat gereği kapatıldı. Buradaki öğrencilerimiz taşımalı eğitimle bir başka merkeze taşınarak eğitim görüyorlar diye konuştu.
     Milli Eğitim Bakanlığının kriterleri doğrultusunda ilde yürütülen önemli projelerin olduğunu kaydeden Kalkan,Projelerin bir kısmı yerel projeler, bir kısmı ulusal projeler, bir kısmı ise uluslararası projelerdir. Özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Ayın Başarılı Okulu Projesi, ilimizde eğitime duyarlılığı arttırdı. Bunun sonuçlarını inanıyorum ki önümüzdeki sınavlarda alacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir : Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Artvin Valisi Kalkan: Artvin, ücretli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER