Aşırı terleme hastalık işareti olabilir

Aşırı terleme hastalık işareti olabilir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Vehip Ertuğrul, yaz aylarıyla birlikte oluşan aşırı terlemenin hastalık işareti olabileceğini bildirdi.
     Ertuğrul, gazetecilere yaptığı açıklamada, terlemenin, havanın sıcaklığına ve egzersiz durumuna göre vücut sıcaklığını düzenleyen fizyolojik bir mekanizma olduğunu söyledi.
     Diyabet, hipertiroid, menopoz, şişmanlık, böbrek üstü bezi hastalıkları, enfeksiyonlar, psikiyatrik bozuklukların aşırı terlemeye sebep olabileceği gibi, nedeninin farklı da olabileceğini kaydeden Ertuğrul, bu yüzden aşırı terleyen kişilerin öncelikle bir dermatoloji uzmanına başvurması gerektiğini ifade etti.
     Terlemenin, kişinin koltuk altı, yüz, eller ve ayaklarında daha çok görüldüğünü kaydeden Ertuğrul, Vücudun her bölgesinde görülen terleme, sinir sistemi tarafından kontrol edilerek dengelenir. Vücudun günde 4-5 defa terlemesi normaldir. Terleme egzersiz esnasında, sıcak veya soğuk havalarda vücut sıcaklığını ayarlamak için gerekli fizyolojik bir olaydır dedi.
     Ertuğrul, terlemenin normalden fazla olmasının kişiyi rahatsız edici bir duruma dönüştüğünü belirterek, şöyle konuştu:
     Terleme, zaman zaman ortaya çıktığı gibi sürekli de olabilir. Aşırı terleme, fiziksel, psikolojik ve estetik problemlere neden olur. Kişinin sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumda kişiye endişe verir, strese yol açar, utandırır ve cildin tahriş olmasına yol açar. Bu durumlar kişinin özel yaşamını ve iş hayatını olumsuz yönde etkiler.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aşırı terleme hastalık işareti olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER