Asistan hekimin intiharı

Asistan hekimin intiharı -Sağlık Çalışanı Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı Okcu: Sağlık çalışanına yapılan sözlü ve fiili her türlü şiddeti kınıyoruz


ELAZIĞ (A.A) - Genel merkezi Elazığda bulunan Sağlık Çalışanı Hakları ve Güvenliği Derneğinin yönetim kurulu başkanı Tuncay Okcu, sağlık çalışanına yapılan sözlü ve fiili her türlü şiddeti kınadıklarını bildirdi.
     Okcu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli acil tıp asistanı Dr. Melike Erdemin, 30 Kasımda çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak yaşamına son verdiğini anımsattı.
     Erdemin, Sağlık Bakanlığının Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) hattına yapılan bir şikayet nedeniyle savunması alındıktan sonra intihar ettiğini öne süren Okcu, şikayetin anlamsız ve gereksiz olduğunu belirtti.
     Erdeme Allahtan rahmet dileyen Okcu, SABİMin son zamanlarda asılsız, gereksiz şikayetlerden dolayı Alo 184-SABİM Sağlıkçı Taciz Hattına dönüştüğünü savundu.
     Okcu, şunları kaydetti:
     SABİM ve Hasta Hakları Birimi şikayetleri, sağlık çalışanlarının haksız biçimde ve insafsızca suçlanmasına yol açmakta olup, idareciler hiçbir filtreden geçirmeden şikayetleri derhal iletip, konuya ilişkin bir cevap talep edilmektedir. Bu durum hak etmedikleri bu tutum karşısında psikolojisi bozulan, kendilerini sürekli bir tehdit ve baskı altında hisseden sağlık çalışanlarında motivasyon düşüklüğüne sebep olmaktadır.
     SABİM ve Hasta Hakları Birimlerinde geniş çaplı bir revizyona gidilmesi gerektiğini kaydeden Okcu, dernek olarak bu ve buna benzer gerçeği yansıtmayan şikayetleri yargıya taşıyacaklarını, yalan beyanda bulunanların cezalandırılması için her tür türlü girişimde bulunacaklarını belirtti.
     Tuncay Okcu, Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans sloganıyla yola çıkarak, sağlık çalışanına yapılan sözlü ve fiili her türlü şiddeti kınadıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Asistan hekimin intiharı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER