Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Budak: Suriye ile yaşanan uçak krizi hakkında bazı kesimler savaş çığırtkanlığı yapmaktadır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf Budak, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili, Suriye ile yaşanan uçak krizi hakkında bazı kesimlerin savaş çığırtkanlığı yaptığını bildirdi.
     Budak, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin Suriye ile ilgili tüm gelişmeleri kamuoyuyla paylaşması gerektiğini kaydetti.
     Suriyenin iç karışıklığından da faydalanan bazı Avrupa ülkelerinin Türkiyeyi bunun içine çekmeye çalıştığını iddia eden Budak, açıklamasında şunları ifade etti:
     Suriye ile yaşanan uçak krizi hakkında bazı kesimler savaş çığırtkanlığı yapıyor. Suriye krizinin çözümünde bölge dışı güçlerin müdahalesinin önlenmesine, Türkiye ve İran başta olmak üzere bölge ülkelerinin müşterek rol almalarının önemine sürekli dikkat çektik. Ne yazık ki, gelişmeler endişelerimizi haklı çıkarmış, Türkiye hakem olması mümkün bir konuda taraf haline getirilmiştir. Türkiyenin itibarının korunması esas alınmalıdır. HAS Parti olarak, gelinen bu noktada öncelikle bu önemli krizin ülkemizin menfaatleri korunarak aşılabilmesi, tüm Türkiye sorunun aşılabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidir. Türkiye başından beri yaptığı gibi soruna itidalli yaklaşımını sürdürmeli ve tüm diplomatik kanalları kullanmalıdır.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER