Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -Dünyanın en önemli keşif ve araştırma gemilerinden Nautilus, düşürülen Türk askeri uçağını arama çalışmalarına katılmak üzere Hatayın Samandağ ilçesi açıklarına geldi (Görüntülü)


HATAY (A.A) - Dünyanın en önemli keşif ve araştırma gemilerinden Nautilus, düşürülen Türk askeri uçağını arama çalışmalarına katılmak üzere Hatayın Samandağ ilçesi açıklarına geldi.
     Ege ve Akdenizde bilimsel araştırmak yapmak üzere Türkiyede bulunan St. Vincent Grenadines bayraklı Nautilus adlı araştırma gemisinin, Doğu Akdenizde uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait RF-4 uçağının arama çalışmalarına katılmak üzere geldiği Samandağ ilçesinde Şahlankaya mevkisinde kıyıdan yaklaşık 2 deniz mili uzakta beklediği görüldü.
     Amerikan Deniz Araştırmaları Vakfına ait Nautilus, Ege ve Akdenizde araştırmalar yapmak amacıyla 2008 yılından beri Türkiyede bulunuyor.
     Uzunluğu 65 metre, genişliği 10 metre olan dünyanın en ünlü araştırma gemisi Nautilusun sahip olduğu donanım, Titanik başta olmak üzere Bismark, Lusitania gibi birçok tarihi geminin bulunmasında da kullanıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER