ASKİden kaçak su kullananlara 12,5 milyon

ASKİden kaçak su kullananlara 12,5 milyon lira ceza -ASKİ Genel Müdürü Kaya: -2012 yılı içinde yapılan denetimler sonucunda 6 bin 335 abonenin usulsüz olarak su kullandığını tespit edip, haklarında yasal işlem başlattık (F


ANKARA (A.A) - ASKİ Genel Müdürlüğünce, 2012 yılında kaçak yollarla su kullandığı tespit edilen 6 bin 335 aboneye toplam 12,5 milyon liralık ceza kesildi.
     ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, ASKİ ekiplerinin geçen yıl boyunca kaçak su denetimlerini aksatmadan sürdürdüğünü, denetimler sonucunda usulsüz olarak su kullanan abonelerin tutanakla tespit edilip haklarında yasal işlem başlatıldığını belirtti.
     Denetimler sonucunda aralarında ünlü lokantalar ve özel eğitim kurumlarının da bulunduğu toplam 6 bin 335 noktada farklı yöntemlerle kaçak su kullanıldığının belirlendiğini ifade eden Kaya, bu kişi ve kurum abonelerine kullanabilecekleri su miktarı üzerinden kıyaslama hesabı yapılarak toplamda 12,5 milyon lira tutarında ceza kesildiğini bildirdi.
     ASKİnin başkentte 1 milyon 732 bin 413 aboneye hizmet götürdüğünü anımsatan Kaya, her geçen gün sayısı artan abonelere en iyi ve en hızlı hizmeti vermeye çalıştıklarını ve verilen hizmetin bedelini ödemeden, suyu usulsüz ve kaçak olarak kullanan, diğer abonelerin hakkını gasp eden kişilere karşı da mücadele verdiklerini vurguladı.
    
     -Bazı ünlü işletmeler de suyu kaçak kullanmış-
    
     Ankara genelinde yasa dışı su kullanımına karşı 11 ekiple denetim yapıldığına dikkati çeken Kaya, konutların yanı sıra restoranlar, umumi tuvaletler, imalathaneler, atölyeler, marketler, kafeteryalar, pastahaneler, gazinolar, barlar, özel dershane, okul ve kreşlerin kaçak su kullananlar arasında yer aldığını kaydetti.
     Denetimlerde kaçak su kullanımı tespit edilen 3 bin 789 konut için toplam 1 milyon 700 bin lira ceza kesildiğini bildiren İrfan Kaya, ceza kesilen diğer yerler hakkında şu bilgileri verdi:
     Başta bazı halı ve oto yıkama yerleri olmak üzere toplam 2 bin 59 iş yerinde kaçak su kullanıldığını tespit ettik. Bu iş yerlerine kullanabilecekleri su miktarı göz önünde bulundurularak yapılan kıyas hesabıyla toplam 7 milyon 100 bin liralık ceza kesildi. Cezaların 4 milyon liralık bölümü oto ve halı yıkama yerlerine kesildi.
     Sitelerin bahçe ve havuzlarıyla yine özel park ve bahçelerde de kaçak kullanımlara yönelik 1 milyon 700 bin liralık cezai işlem uyguladık. Ayrıca bunların dışında kalan 487 kuruma toplamda 2 milyon liralık kaçak su kullanmaktan dolayı ceza kesildi.
    
     -7 Gün içerisinde ödenmeyen cezalarla ilgili yasal işlem başlatılıyor-
    
     ASKİ ekiplerinin denetimler çerçevesinde ilk olarak yerin fotoğrafını çektiklerini daha sonra da kişi ve kurum hakkında tutanak tutulduğunu ifade eden Kaya, tespit edilen yerlere tebligat yapılarak kesilen cezanın ödenmesi için 7 gün süre tanındığını hatırlattı. Bu süre içinde ASKİye başvurulmaması halinde kişi veya kurum hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve yasal işlem başlatıldığını belirtti.
     İşletmelerin su tüketiminin bilgisayar ortamından düzenli olarak kontrol edildiğine vurgu yapan Kaya, açıklamasında Örneğin çok az su tüketimi olan veya çalışmaya devam ettiği halde hiç tüketim yapmayan yerler, kaçak su kullanımı olur şüphesiyle denetim ekiplerimiz tarafından kontrol ediliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar tarafından kaçak su ihbar hattına, Twitter hesabımıza ve mail adresimize de yapılan ihbarlar anında değerlendirilerek, bu yerler ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber ASKİden kaçak su kullananlara 12,5 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER