ASÜ Geleneksel Bilim ve Sanat Şenliği

ASÜ Geleneksel Bilim ve Sanat Şenliği -ASÜ Eğitim Fakültesi tarafından "Bilim ve Sanat Şenliği" düzenlendi -Aksaray Valisi Altınok: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti çağdaş medeniyeti yakalama ve çağın üzerindeki anlayışa varabilme n


AKSARAY (A.A) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi tarafından, "Bilim ve Sanat Şenliği" düzenlendi.
     ASÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu ve Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen şenlik, düzenlenen açılış töreniyle başladı.
     Aksaray Valisi Selami Altınok, ASÜ Konferans Salonunda yaptığı konuşmada, Aksarayın genç bir vilayet, Aksaray Üniversitesinin de genç bir üniversite olduğunu söyledi.
     Yeni olmanın verdiği heyecan ve hızla hem Aksarayın hem de üniversitenin hızlı gelişim ve büyüme gösterdiğini belirten Altınok, şunları kaydetti:
     "Üniversitelerin sadece fiziki anlamda değil zihinsel olarak da çağı yakalaması çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti devleti çağdaş medeniyeti yakalama ve çağın üzerindeki anlayışa varabilme noktasında hiçbir zaman ödün vermedi, vermeyecek. Çağı yakalamayı, kendi değerlerimizle, inançlarımızla, örfümüzle ve töremizle bütünlük içinde onları kaybetmeden, onlara sımsıkı sarılarak başarmak zorundayız. Değerlerimizi, geçmişimizi kaybettikten sonra yakalayacağımız çağın bizim çağımız olmayacağı, kime benziyorsak onların çağı olacağını hepimiz kabul edeceğiz."
     ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise üniversitenin iki yıl önce 8 bin 200 olan öğrenci sayısının 13 bine çıktığını, kuruluşları daha eski üniversiteler içinde en hızlı gelişen ve büyüyen bir üniversite olduklarını söyledi.
     ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz da bu yıl 3üncüsü düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliğinin kollektif çalışmayla gençlerde bilim, sanat, edebiyat, kültür ve estetik anlamda derinlik kazanmasını istediklerini söyledi.
     Şenliğin üç gün süreceğini belirten Yılmaz, "Üç gün boyunca bilimsel ve sanat eserler sergilenecek. Planetaryum ile uzay ve gezegenlerin hareketleri simülasyonla izlenecek. Seminer ve konferans programlarıyla şenliğimiz etkin bir şekilde geçecek" dedi.
     Konuşmaların ardından, Bilim ve Sanat Şenliğinin açılışı, Altınok ve Gülhan Altınok ile davetliler tarafından yapıldı.
     Törene, Aksaray Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber ASÜ Geleneksel Bilim ve Sanat Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER