Atatürkün gelişi 78 yıl sonra ilk

Atatürkün gelişi 78 yıl sonra ilk kez resmi törenle kutlandı -İlk kez düzenlenen törende Atatürkün ilçeye gelişi temsili olarak canlandırıldı


MUĞLA (A.A) - Atatürkün Marmarise gelişi, 78 yıl sonra ilk kez düzenlenen resmi törenle kutlandı.
     Atatürk Meydanında gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Yerel tarih araştırmacısı Erol Uysal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Atatürkün ilk olarak 30 Ocak 1933 tarihinde vapurla Marmarise geldiğini, ancak olumsuz hava koşulları dolayısıyla fazla kalamadığını söyledi.
     İkinci ziyaretin ise yaklaşık 2 yıl sonra 23 Şubat 1935te gerçekleştiğini anlatan Uysal, Atatürkün doktorların tavsiyesi üzerinde karaya inmediğini ve konuklarını Ege Vapurunda ağırlayarak birlikte yemek yediklerini ifade etti. Marmaris Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının girişimleri üzerine bu ziyaretin 78 yıl sonra ilk defa resmi törenle kutlandığına işaret eden Uysal, bu durumun Marmarisliler için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu bildirdi.
     Konuşmanın ardından Atatürkün Marmarise gelişi temsili olarak canlandırıldı. Büyük bir Türk Bayrağı ve Atatürk maketi bulunan yat, sirenler çalarak kıyıya yanaştı. Halk oyunları gösterisi, çalınan marşlar ve vatandaşların alkışları arasında Atatürk, temsili olarak karşılandı.
     Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosunun seslendirdiği Atatürkün sevdiği şarkı ve marşların ardından tören sona erdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürkün gelişi 78 yıl sonra ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER