Atatürkün Giresuna gelişinin 88. yıl dönümü

Atatürkün Giresuna gelişinin 88. yıl dönümü -Giresun Valisi Şahin: Hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk milleti, canından aziz bildiği vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı şehit ve gazi olma pahasına korumayı bilmiştir


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk milleti, canından aziz bildiği vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı şehit ve gazi olma pahasına korumayı bilmiştir dedi.
     Atatürkün Giresuna gelişinin 88. yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Atapark, Liman Sahası ve Millet Bahçesinde tören düzenlendi. Ataparkta, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Buradaki törenin ardından katılımcılarla birlikte Liman Sahasındaki törene geçildi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, törende yaptığı konuşmada, İşgal edilmemiş Anadolu coğrafyasının bu gözü kara, vatan sevgisini namusu bilen, millet yolunda ölümü onur bilenlerin şehri Giresunun bir evladı olma onurunu yaşıyorum dedi.
     Konuşmanın ardından Vali Şahin, Atatürkü temsil eden Türk bayrağını, bir gaziden Valilik adına teslim aldı. Tören, kortej eşliğinde Belediye Meydanı ve Gazi Caddesi güzergahından Millet Bahçesine yapılan yürüyüşle devam etti.
     Buradaki törende Vali Şahin, Belediye Başkanı Aksu ile Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, şeref defterini imzaladı.
     Şahin, yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşına kanıyla, canıyla katkıda bulunmanın onurunu taşıyan Giresunluların, bugün de Türkiye Cumhuriyetinin varlığını, ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarının devamını sağlamakta aynı heyecanı taşıdığını belirtti.
     Geçmişte hiçbir işgale uğramayan Giresunun esareti kabul etmediğini, bu nedenle kurtuluş günü değil Şeref Günü olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     Hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk milleti, canından aziz bildiği vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı şehit ve gazi olma pahasına korumayı bilmiştir. Bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat kollayan dış güçlerin desteklediği teröre karşı mücadele yürütülmektedir. Bu mücadelede yüzlerce evladımız şehit olurken, yüzlercesi de gazilik mertebesine ulaşmaktadır. Herkes bilmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdur.
     Törende, Dr. Necdet Otamanın Atatürkün Giresuna gelişinde kendisine yaptığı konuşma ve Atatürkün cevabı okundu.
     Törenin ardından Can Akengin Sanat Galerisinde Atatürk konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Atatürkün Giresuna gelişinin 88. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER