Atatürkün Tokata gelişinin 93. yıl dönümü

Atatürkün Tokata gelişinin 93. yıl dönümü -Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Tokata gelişi çeşitli etkinliklerle kutlandı


TOKAT (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Tokata gelişinin 93. yıl dönümü çeşitli ekinliklerle kutlandı.
     Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Süleyman Sami Yiğitaslan, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Atatürkün kente gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Belediye Başkanı Adnan Çiçek, törende yaptığı konuşmada, Atatürkün Tokata ilk kez 26 Haziran 1919da geldiğini belirterek, Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş Savaşının hazırlıklarını yürütürken toplam 3 kez ilimize gelmiş, büyük ilgi ve destek görmüştür. Bunu, daha sonra çeşitli vesilelerle dile getirmiştir. Atatürkün Tokat ve çevresindeki çalışmaları, bölge halkının Atatürke verdiği destek, verilen ölüm kalım savaşının başarılmasında çok önemli rol oynamıştır. Atatürk, bu gezilerde kurduğu devletin işleyişini ve gerçekleştirdiği inkılapların toplum üzerindeki etkilerini görmek istemiş, yer yer tespit ettiği sorunları da çözmeye çalışmıştır diye konuştu.
     Törende, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. Yılmaz ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanında açılan Atatürk Kitapları ve Fotoğraf Sergisini de gezdi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Atatürkün Tokata gelişinin 93. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER