Atletizmde 33. Londra yolcusu milli atlet

Atletizmde 33. Londra yolcusu milli atlet Kıvılcım Kaya: Hedefim olimpiyatlarda final yarışmak


İZMİR (A.A) - İzmirde düzenlenen Turkcell Türkiye Atletizm Şampiyonasında bayanlar çekiç atmada 72,55lik dereceye ulaşan ve Londra Olimpiyatlarında mücadele etme hakkı kazanan Kıvılcım Kaya, hedefinin olimpiyatlarda finalde mücadele etmek olduğunu bildirdi.
     Bayanlar çekiç atmada Mayıs ayı içinde İzmirde gerçekleştirilen Süper Lig müsabakalarında, Türkiye rekoru kıran ve olimpiyat vizesi alan Tuğçe Şahutoğlunun ardından Kıvılcım Kaya da yine İzmirde, Türkiye Atletizm Şampiyonasıda 72,55lik derecesiyle olimpiyatlara gitme hakkı elde etti.
     Kıvılcım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sporcunun hedefinin olimpiyatlara gitmek olduğunu belirterek, Ben de programımı buna göre yaptım. Sezonun son yarışmasında da bunu başardım. Şimdi hedefim olimpiyatlarda final yarışmak. Bu yıl olimpiyatlarda final yarışıp, daha sonra da 2016da madalya almak için uğraşacağım dedi.
     Atletizmde Türkiye adına yarışacak 33. sporcu olacağı için çok mutlu olduğunu kaydeden Kıvılcım Kaya, Sporcular artık daha çok olimpiyatı hedeflemeye başladı. O yüzden bu başarılar artmaya başladı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Atletizmde 33. Londra yolcusu milli atlet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER