ATO Başkanı Bezci:

ATO Başkanı Bezci: Geçen yıl internetten yapılan alışveriş miktarının 200 miyar dolardan fazla olduğu ifade edildi. Yani ticaret mekanla sınırlı olarak yapılan bir iş olmaktan çıkıyor


ANKARA (A.A) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, geçen yıl internetten yapılan alışveriş miktarının 200 miyar dolardan fazla olduğu belirterek, ticaretin mekanla sınırlı olarak yapılan bir iş olmaktan çıktığını bildirdi.
     ATOdan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde önceki gün gerçekleştirilen 12. Perakende Günlerine katılan ATO Başkanı Salih Bezci ve Meclis üyelerinden oluşan ATO heyeti, sektördeki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Ankaralı iş adamı Abdullah Kavukçunun sunumuna sponsor desteği olan ATO ve Ankara Alışveriş Festivali heyeti sempozyum katılımcılarına çeşitli hediyeler takdim etti.
     Bezci, perakende günlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, sağladığı istihdam ve ürettiği ciroyla ekonominin yükselen yıldızı olan perakende sektörünün nabzının nasıl attığı ve bu nabzın nasıl tutulduğu konusundaki bilgileri güncellediklerini belirtti.
     Tüketicilerin ürün ve marka tercihlerinin alışveriş alışkanlıklarının nasıl değişim gösterdiğini izlediklerini ifade eden Bezci, şunları kaydetti:
     İnovasyon denilen yeni fikirleri değer yaratan çıktılara dönüştürme sürecinin perakende sektöründeki öneminin artarak devam edeceğini gördük. Toplantıda geçen yıl internetten yapılan alışveriş miktarının 200 miyar dolardan fazla olduğu ifade edildi. Yani ticaret sadece mekanla sınırlı olarak yapılan bir iş olmaktan çıkıyor. Bizlerin de bu gelişmelere uyum sağlamak için yeniliklere açık olmamız gerektiğine inanıyorum. Bizim için çok önemli bir deneyim olan perakende günlerinde, Ankara Alışveriş Festivalinin olumlu yansımalarını birebir konuşmalarımızda ilk ağızlardan dinledik. Ankara Alışveriş Festivali İstanbula da damgasını vurmuş.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ATO Başkanı Bezci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER