ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şener:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şener: SABİM başarısız bir şikayet mekanizması


ANKARA (A.A) - Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özden Şener, Ankaralı hekimlerin yüzde 94ünün, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini (SABİM) sağlıktaki sorunların kaynağı olarak gördüğünü bildirdi.
     Şener, Ankara Tabip Odasında yaptığı basın toplantısında Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkili ve sorumlu pozisyonları işgal edenler, Türk Tabipleri Birliğinin ve tabip odalarının uyarılarına kulak verselerdi, SABİMi çoktan bir şikayet mekanizması olmaktan çıkarırlardı dedi.
     SABİM ve Sağlık Bakanı tarafından verilen rakamlara göre, yıllık 10 bine yakın şikayet içerisinden 3 bin 133ü için savunma istendiğini ve sadece 25 sağlık çalışanında hafif kusur bulunduğunu söyleyen Şener, SABİMin başarısız bir şikayet mekanizması olduğunu ileri sürdü.
     SABİM ve bütün uzaktan şikayet mekanizmalarının kaldırılmasını isteyen Şener, sorunla karşılaşan vatandaşın, sorununu olduğu yerdeki amire iletmesini ve o anda çözülmesine gayret edilmesi gerektiğini savundu.
     Başhekimler ve kurum yetkililerinin sorunu çözmeye çalışırken hekimi incitecek, kendileriyle meslektaş olmaktan utanır duruma düşürecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınması gerektiğini belirten Şener, Yetkililer gerçekten mağdur olmuş hastayla kendine haksız bir öncelik sağlamak için başka hastaların hakkına tecavüz eden, bu amaçla türlü yollara başvuran kişinin ayrımını yapabilmelidir dedi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şener: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER