ATSO 131 yaşında

ATSO 131 yaşında -ATSO Başkanı Budak: -2016da hızlı tren Antalyayı Anadoluyla buluştursun. EXPOya hızlı trenle gelinsin


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, hızlı trenin Antalyaya gelmesi için imza kampanyası başlattıklarını belirterek, 2016da hızlı tren Antalyayı Anadoluyla buluştursun. EXPOya hızlı trenle gelinsin dedi.
     ATSOnun 131. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, ATSO Konferans Salonunda yapıldı. Etkinlikler kapsamında Yaşam Akademi Derneği üyesi engelli çocuklar mini konser verdi.
     ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, törende yaptığı konuşmada, ATSOnun 131 yıldır Antalyanın ticaretinde, ekonomisinde var olduğunu, odanın kente elektrik, yol, doğal gaz gelmesinde önemli katkıları olduğunu anlattı. ATSOnun bugün 30 binin üzerinde üyesi olduğunu belirten Budak, 20 civarında kuruluşla da ortaklık yürüttüklerini kaydetti.
     Antalyada sanayinin son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini ifade eden Budak, kentte uluslararası alanda isim yapmış markaların üretiminin yapıldığına dikkati çekti. Budak, Antalyada turizmin gelişmesi için de kültür ve sanatın ilk sıraya konulduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Herkes Antalyanın kültür ve sanat şehri olmasını arzu ediyor. Yaptığımız toplantılarda bile gördük ki herkes en fazla alternatif turizmin gelişmesine önem veriyor. Kendi üyelerimiz bile ticaret, inşaat yerine EXPOyu konuşmak istiyor. Herkes bir Antalya sembolü istiyor. Yani artık sorunlar herkes tarafından biliniyor, herkes çözüm yollarını da biliyor. Antalyanın artık yol haritası bellidir. Odamızın gelecek vizyonu da kesin hatlarıyla belirlenmiştir.
    
     -Başarının yolu EXPOdan geçiyor-
    
     Budak, EXPO 2016 için birçok çalışma yapıldığını ancak ulusal medyada bu çalışmaların gündeme gelmediğini söyledi. Basın organlarının, İstanbulun 2020 Olimpiyatları kadar EXPOya da ilgi göstermelerini isteyen Budak, Ulusal medya için sanki Türkiye, İstanbuldan ibarettir. Oysa, Türkiyenin olimpiyatlara adaylığının, İzmirin EXPOya adaylığının ve bu organizasyonların başarısının yolu, 2016 Antalya EXPOdaki başarıdan geçmektedir diye konuştu.
     Hızlı trenin Antalyaya gelmesi için imza kampanyası başlattıklarını da vurgulayan Budak, sözlerine şöyle devam etti:
     EXPO 2016 büyük olay, bir dönüm noktası olarak kabul ediliyorsa hızlı tren konuşulmalı. Hızlı tren önümüzdeki yıl Afyonkarahisarda olacak. Eskişehir hattı İstanbula gidecek. İstanbul, Bulgaristana bağlanacak. Sonra sırada İzmir, Sivas, Gaziantep, Erzurum, Kars var. Bu projeler arasında Antalyanın da bulunması gerekir. Antalya için 2023 planlaması çok geç bir planlamadır. Bu proje 7 yıl öne çekilsin, 2016da hızlı tren Antalyayı Anadoluyla buluştursun. EXPOya hızlı trenle gelinsin.
     Antalyanın 20 milyar dolarlık ekonomisinin 2023 yılında iki katına çıkarılması gerektiğini belirten Budak, hızlı tren, raylı sistem, otoban bağlantıları, hava limanı aktarma merkezi, serbest bölgede ihtisas gümrüğü kurulması, limanda yük taşımacılığı ve kruvaziyer turizmin geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Törende ATSOya en eski gerçek kişi olarak kayıtlı faal üyeler Mehmet Çetintaş, Hüseyin Şafak, Mehmet Ataya, odaya en eski tüzel kişilik olarak kayıtlı üyeler Hüseyin Avşaroğlu, Mehmet Şencana, 7 dönem ve üzeri meclis üyesi görevi yapan Bahattin Peker, Enver Ak, Memduh Öz, Mehmet Tatoğlu, Metin Çakallıklı, Metin Kasapoğlu, Ünsal Berberoğlu ve Vucudi Özene plaket verildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER