ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser:

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser: Afyonkarahisarda gıda sektöründe yumurta, son yıllarda büyük atılımlar yaparak ihracat rekoru kırdı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ilde yumurta sektörünün büyük atılımlar yaparak ihracat rekoru kırdığını söyledi.
     ATSO ile Aliağa Ticaret Odası arasındaki Kardeş Oda protokolünün imza töreninde konuşan Sertezer, 60 bin nüfusa sahip Aliağanın yüzde 2lik kısmının Afyonkarahisarlılardan oluştuğunu söyledi.
     Petkim ve Tüpraş gibi Türkiyenin önemli tesislerinin Aliağada bulunduğuna dikkati çeken Serteser, Aliağanın Türkiyenin 3. büyük demir çelik üretimi yapılan yer olduğuna vurgu yaptı.
     Sertezer, böylesine niteliklere sahip bir yerin ticaret odasıyla "kardeş oda" protokolü imzalamanın gurur verici olduğunu anlatarak, "Afyonkarahisarda gıda sektöründe yumurta, son yıllarda büyük atılımlar yaparak ihracat rekoru kırdı. Bundan 4 sene önce ayrı ayrı firmalar 400 bin dolar ihracat yaparken, geçtiğimiz sene rekor düzeyde 96 milyon dolar ihracat yapıldı" şeklinde konuştu.
     Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da ticari hayatta tanıtım ve birlikteliklerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Yapacağımız kardeş oda protokolü ile birbirimize nasıl faydalı oluruz onun hesabını yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER